Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Finále antukové ligy 27.08.2011 | Turnaje

Jak už je tradicí, finálový turnaj antukové ligy se hrál ve Žďáře. Turnaje se zúčastnily „úctyhodné“ čtyři týmy. Nebudu první ani poslední, kdo si zažehrá nad počtem týmů a to bohužel na všech turnajích antukové ligy. Letos se nejvíce týmu sešlo v Polné a to osm. A můžeme jen doufat, že se to do příštího roku zlepší. Stálice krajského volejbalu mužů Žďár, Brod, Přibyslav a Hrotovice si to tedy rozdaly o titul antukového mistra Vysočiny.


Naše družstvo nastoupilo v prvním zápase proti obhájci prvenství z Hrotovic. V prvním setu se nám podařilo zvítězit, nutno však podotknou, že na tom nesly velkou zásluhu i Hrotovice a jejich nepřesná hra s množstvím nevynucených chyb. Ve druhém setu se hra vyrovnala a hrál se celkem pěkný volejbal. Drželi jsme se až do koncovky, kde se projevila větší zkušenost Hrotovic a druhý set byl jejich kořistí. Tie-break nabídl vyrovnanou hru do stavu 10:10, poté už opět zaúřadovali loňští vítězové.

Druhý zápas s Přibyslaví nás nezastihl v nejlepší pohodě. První set dlouho vypadal, že bude kořistí Přibyslavi, jenže koncovka patřila nám a několikabodovou šňůrou jsme ji dotáhli do vítězného konce. Bohužel výkon z koncovky prvního setu zůstal v prvním dějství a my se jen marně snažili dohnat bodový náskok soupeře. Tedy už podruhé musel rozhodovat 3. set. Ten se nesl ve vyrovnaném tempu a pokračoval daleko za 15. bod, který často tento set ukončuje. Strhla se bitva o každý míč, bohužel 21:23 v náš neprospěch.

Zklamání ze dvou porážek se přeneslo i do posledního zápasu, souboj „o bednu“ s Brodem. Toto utkání příliš volejbalové krásy nepobralo. Počasí se zhoršovalo, především vítr byl soupeřem pro oba celky. Abychom si zahráli co nejvíce, zápas opět ukončoval až třetí set. Nyní už z našeho pohledu vítězný.

Turnaj jsme odehráli v sestavě: Ondra K., Míra Š. na smeči, Ondra T. na účku, Michal M., Tomáš Ch. Míra H.na bloku, Peťa K. na liberu, na nahrávce se představila nová posila Honza B. Vše z lavičky jistilo zraněné účko Ondra Ť., na postu trenérském Pavel V. a Petr V. něco mezi asistentem a organizátorem v jedné podobě. Jirka M., Filip N., Víťa S. a Jan Č. se nezúčastnili.
Bedna tedy nakonec byla, ač výkony přesvědčivé nebyly, vše se řádně zakončilo - někdo dříve, někdo později a už se těšíme na halovou sezónu! Děkujeme všem organizátorům a fanouškům za účast a podporu. A pro úplnost, pomyslné finále Hrotovice –Přibyslav 2:1

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid