Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dvůr Králové nad Labem x Žďár nad Sázavou 26.02.2024 | Zápasy

Dne 24.2. jsme v ranních hodinách vyrazili poměřit své síly do Dvora Králové.


První zápas:

Před samotným začátkem zápasu jsme, po dohodě se soupeři a rozhodčími, společně uctili minutou ticha památku bývalého žďárského hráče Petra Pohanky, jenž zemřel po těžké nemoci ve věku 39 let.

Do prvního zápasu jsme nastoupili s odhodláním dosáhnout již dlouho očekávaného vítězství. Začali jsme poměrně obstojně, nicméně jak je naším špatným zvykem, hloupými, až začátečnickými chybami, jsme nechali soupeře rozehrát a defacto jim darovali první set. Obdobně proběhly i následující dva sety, kdy především náš nedůraz na síti a podprůměrný výkon v poli rozhodly o konečném výsledku 0:3 (-20, -20, -21).

Druhý zápas:

Před druhým zápasem jsme si vyjasnili, že pokud se vyvarujeme výše zmíněných chyb, je reálná šance získat alespoň nějaký ten bod. Ačkoliv jsme se chyb úplně nevyvarovali, oprostili jsme se především od jejich zbytečného hromadění. Společně s dalšími faktory, kterými byla slabší sestava soupeře, mírné zlepšení komunikace v poli a obrany na síti, se nám podařilo získat skóre prvního setu v náš prospěch. Do druhého setu už se na polovinu soupeře vrátili dva ústřední hráči z prvního zápasu, my jsme však nepolevili a zvládli urvat i druhý set.

Ve třetím setu soupeř zlepšil svoji hru a my jsme ji opět umocnili chybami na naší straně. Aby toho nebylo málo, tak se nám ke konci setu zranil univerzál Áďa, který si nešťastně zlomil nos. Přestože jsme se dostali do dramatické koncovky, nedokázali jsme ji dotáhnout do zdárného konce a podlehli jsme soupeři stavem 26:28. V celém průběhu čtvrtého setu jsme tahali spíše za kratší konec čemuž odpovídá i stav 16:25.

Důležité je však, že v tiebreaku jsme byli se soupeřem takřka vyrovnaní. Nakonec jsme dospěli do dramatické koncovky, kdy za stavu 13:14 rozhodčí odpískal po našem útoku míč v zámezí i přes evidentní teče soupeřova bloku. Naštěstí pro nás jeden ze soupeřů, po našem naléhání, teče přiznal, za co bych mu chtěl poděkovat a smeknout před jeho duchem pro fair play. V této dramatické koncovce jsme zvládli stav otočit a získat toužené první vítězství v této sezóně.

3:2 (19,18,-26,-16,15)

Sestava: Petr Kadlec, Daniel Pavlík, Tomáš Jeřábek, Jaroslav Uhlíř, Jakub Augustin, Luboš Augustin, Adam Pavlík, Petr Sobotka, Tomáš Smolík, Filip Zbořil a Ondřej Švoma

Trenéři: Jan Duda a Petr Podhrázký

Komentář k utkání napsal Luboš Augustin.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid