Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dvůr K. n. L. - Žďár n. S. 3:2 (-23,21,22,-20,11) a 3:2 (-18,16,-21,23,11) 14.10.2013 | Zápasy

Po prvních dvou domácích kolech dojela žďárská mašina na druhé místo druholigové tabulky a k prvnímu měření sil na venkovních palubovkách zamířila do Dvora Králové nad Labem.


Odjezd o půl sedmé nám zpříjemnila kvalitní kinematografie, a tak cesta do dalekého Podkrkonoší pohodově ubíhala. Po okružní jízdě kolem benzínky jsme na místě určení nakonec stihli i ranní občerstvení a již posilněni jsme se vydali do blízké haly. Od příchodu do svatostánku místních borců bylo znát, že plácání do balónu tu berou opravdu vážně. Připraveny byly programy, náčiní pro fanoušky, vyvěšené dresy místních volejbalových idolů, spíkr i zástupy podavačů míčů. V programech jsme zjistili, že domácí v budoucnu míří do 1. ligy, a tak jsme už radši přestali okounět a dali jsme se do rozcvičky.

Do prvního setu jsme se rozjeli v sestavě Mouka (N), Kadli a Míra (S), Hugo a Míša (B), Ťupík (U), Peťa (L). Na střídačce zůstali David, který se v průběhu obou zápasů opakovaně střídal s Mírou. Číra zavítal na část setu na pro něj netradiční diagonálu a Filda se stal specialistou servismanem. Indisponovaný Kubajs míchal drinky a nosil vše potřebné. Na vše pak dohlížel Vesy.

Domácí borci, převážně mladších ročníků, dobře silově i dynamicky vybavení, se od začátku prezentovali tvrdým útokem z kůlů i středem sítě. My jsme se pokoušeli oplácet stejnou mincí a taktickým servisem domácí Tambor dostávat do horších útočných pozic, což se nám u zpočátku znatelně nervózních domácích dařilo. Důsledkem nepřesností na naší straně před koncovkou první sady se domácí bodově dotáhli, eso nám však nakonec přisoudilo zisk prvního setu. Druhá sada přistihla žďárskou mašinu v útlumu, Tambor se v domácí hale rozpodával a pestrým útokem nás hrnul před sebou. Obávané žďárské bloky byly bezzubé a domácí druhou a třetí sadu lepší útočnou souhrou i zvýšeným nasazením získali. Čtvrtý set se nám po dlouhém hledání podařilo opět rozklížit koncept domácí přihrávky, zapojili jsme více hru středem, přidali jsme několik rozdílových bodových bloků a srovnali sety na 2:2. V tiebreaku domácí hnáni publikem udělali méně chyb a získali rozdílový bod navíc.

Na počátku druhého zápasu jsme využili, že obměněná sestava domácích hledala ztracenou podávací i útočnou formu a set jsme vcelku s přehledem ovládli. Druhý set již domácí bohužel objevili vše potřebné, a to včetně obrany na síti, kterou výborně četly náš útok, a tak se opět začínalo co se týče stavu setů od znova. Zápas pokračoval jako na houpačce i nadále, my na krátko nacházíme recept na obranu a domácí pod tlakem opakovaně vyrábí nevynucené chyby na útoku – 2:1 pro nás. Do čtvrté sady opět nevstupujeme špatně, útočný prapor drží hlavně Ťupík, který skládá z předních i zadních pozic. Před koncovkou však přichází náš nedůraz na útoku a ve vyrovnané koncovce domácí obracejí vývoj čtvrté sady ve svůj prospěch. To se také projevilo na vývoji páté sady, ve které domácí od počátku působí jistějším dojmem a nakonec vyhrávají i druhý tiebreak.

Přes dvě prohry jsme si připsali dva body do tabulky a po dělbě bodů ve většině dvojzápasů jsme si uhlídali druhé místo, Dvůr Králové se posunul na třetí příčku. O víkendu hostíme mladou a neklidnou Českou Třebovou, takže všichni příznivci kvalitní i jiné odbíjené jste srdečně zváni!

Pár střípků na rozloučenou:
V řeči čísel pro nás znamenala 2 sobotní utkání 2 body za 5 hodin na palubovce – nic moc kšeft..
Radost nám aspoň udělala pivní nadílka od sponzora domácích, radost nás přešla poté, co jsme jí ochutnali..
David tak dlouho na lavičce popisoval, jak zablokovat účko domácích, až ho musel Vesy nakonec pustit na plac, aby nám to názorně dvakrát po sobě ukázal.
Na Peťu měli domácí jednoznačně spadeno, když kromě jednoho klasického KO do nosu s pádem na záda zaznamenal i spoustu úderů do všemožných částí těla.
Že čas je veličinou vskutku relativní jsme se přesvědčili v podání místních pánů rozhodčích.
Míša na začátku sezóny objevil znovunalezenou blokařskou formu a jeho počty bodových bloků zatím neberou konce, vydržaj Majkl!
Ťupík zatloukl hřebík z křížku, předvedl několik průletů k síti zpoza 3 metrové lajny a připsal si i historicky první úspěch se svojí navigací.
Mouka přešlapoval, všude a pořád.
Nám neznámý nový pan řidič sršel po celou cestu nevídaným ostrovtipem i moudrostí, což jistě ocenil nejblíže posazený posluchač Kubajs.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid