Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dvě tříbodová vítězství mužů nad Hronovem 14.11.2016 | Zápasy

V sobotu 12. 11. 2016 se uskutečnilo další dvojutkání podzimního programu 2. ligy mužů. Družstvo mužů poměřilo síly s dlouholetým účastníkem této soutěže východočeským týmem VK Hronov. Komentář k utkání napsal trenér Petr Podhrázký.


Vzhledem k tomu, že hala Na Bouchalkách byla obsazena, museli jsme vzít za vděk azylem v náhradní tělocvičně v Radostíně nad Oslavou. Dosavadní výsledky soupeře, který se nacházel před sobotním měřením sil na druhém místě, dávaly tušit, že zisk bodů bude tentokrát znamenat značné velkou práci. Domácí sestava byla zasažena jen jednou absencí, navíc byli připraveni zasáhnout do hry i tři junioři, takže jsme měli možnost využít maximální možný počet dvanácti hráčů.

Začátek prvního zápasu byl z naší strany jakoby tak trochu nedospalý. Jelikož jsme v podstatě stejně jako Hronov hráli na cizím hřišti, byla znát v naší hře trocha opatrnosti. Hosté se prezentovali v prvním setu důrazným podáním a relativně bezchybnou hrou. My jsme stále hledali svůj herní výraz a přes poměrně slušnou hru jsme v prvním setu podlehli možná až nezaslouženě velkým rozdílem. Od druhého setu jsme ovšem znatelně odbrzdili kola doposud těžce supící žďárské mašiny a zejména zásluhou výrazně přitvrzeného a zpřesněného servisu jsme začali od druhého setu otáčet vývoj utkání. Hlavní zbraní se pro druhý a třetí set ovšem stala téměř neprostupná obrana na síti. Hostující smečaři těžce nacházeli cesty jak procedit balón na naší stranu, my jsme stále pokračovali v tlaku servisem a tak se vzhledem k průběhu začátku utkání až nečekaně snadno zrodilo naše vítězství 3:1 (-18, 18, 13, 19).

Do druhého zápasu jsme trochu upravili základní sestavu a na rozdíl od ranního měření sil neponechali nic náhodě a již od prvních míčů dokazovali, že dnes tedy rozhodně nedojde na pravou volejbalovou bitvu, která se v našich vzájemných zápasech téměř pravidelně odehrává. První set byl naší snadnou záležitostí. Stejný vývoj měl i set druhý, a proto jsme sáhli ke střídání a postupně dali šanci i juniorům. Po rovněž snadném vítězství ve druhém setu a získaném náskoku v sadě třetí se zdálo, že tentokrát budou příchozí diváci odměněni vítězstvím bez ztráty setu. Opak byl pravdou. Hosté přece jenom předvedli, že v popředí tabulky jsou oprávněně a využili našich několik zaváhání k otočení vývoje setu a jeho rychlému zisku pro sebe. Po zkoncentrování jsme nastoupili do čtvrtého dějství, ale soupeř již byl takzvaně ve hře, takže byl až do poloviny setu k vidění vyrovnaný volejbal s pěknými akcemi. V polovině setu jsme změnili taktiku na podání a za podpory obrany na síti, která na rozdíl od prvního zápasu nebyla až do této chvíle tak dominantní, jsme získali rozhodující náskok, který jsme až do konce pohodlně udrželi. Náš skutečně dobrý výkon byl po zásluze odměněn vítězstvím v poměru 3:1 (17, 15:-22, 18).

Co se týče volejbalové kvality, tak úroveň obou zápasů nedosahovala úroveň vzájemných zápasů z minulé sezóny, ale volejbal to zejména z naší strany nebyl rozhodně špatný. Zejména obrana na síti tentokrát fungovala na jedničku. V našem výkonu tentokrát nebylo žádné slabší místo. Všichni hráči podali solidní výkon, a tak každá herní činnost v podstatě fungovala bez větších problémů. Ve hře hostů byla ovšem možná až příliš znát absence hlavního smečaře.

Co říci závěrem? Maximální zisk šesti bodů znamená, že jsme se posunuli z pátého na třetí místo tabulky. Přeskočili jsme našeho dnešního soupeře a Mladou Boleslav, na jejíž palubovce se odehraje náš další zápas za dva týdny v sobotu 26.11. Tabulka je po třetině soutěže již výrazně rozdělena na dvě poloviny. Lehce odskočené Velké Meziříčí je pronásledováno čtyřmi týmy, mezi kterými je minimální rozdíl třech bodů. Zbylých 5 týmů již má výraznější ztrátu.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid