Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dvě důležité výhry Žďárských Juniorů na domácí palubovce 04.03.2024 | Zápasy

Po skoro dvouměsíční přestávce sehrálo naše družstvo juniorů další dvojutkání spojeného krajského přeboru, tentokrát na domácí palubovce naší sportovní haly. Soupeři nám tentokrát byli hráči z Rychnova nad Kněžnou a Hronova.


Do prvního zápasu jsme nastoupili proti námi dobře známému týmu z Rychnova nad Kněžnou. Cílem této soboty bylo vyhrát oba dva plánované zápasy a upevnit si tak první pozici v regionálním krajském přeboru. Do zápasu jsme nastoupili s lehce oslabenou sestavou, konkrétně tedy bez Richarda a Adama, který si minulý týden ve druhé lize mužů nešťastným způsobem zlomil nos. To je ale neodradilo - oba dorazili aspoň takto podpořit své spoluhráče v boji o zlaté medaile.

V prvním setu se nám vše vcelku dařilo, soupeř v průběhu setu nakupil neskutečný počet chyb a nám tak stačilo jediné - nechybovat a uhrávat své míče na soupeřovu polovinu takřka jakýmkoliv způsobem. Začátek druhého setu probíhal prakticky podobným způsobem, soupeř do poloviny setu kupil chybu za chybou a opravdu jen stačilo přehrávat míče přes síť. To se ale bohužel v polovině setu změnilo a soupeř začal pozvolna dotahovat náš náskok. Vyrovnaný stav došel na do koncovky, kde se nám, díky kvalitnímu servisu, podařilo s nejtěsnějším možným rozdílem získat set pro nás. Třetí set už vývoj zápasu kontroloval velice dobře rozehraný soupeř. Od začátku si vybudoval několikabodový náskok, který jsme bohužel již nebyli schopni v koncovce dorovnat. Třetí set pro sebe získal soupeř. Do čtvrtého setu jsme nastoupili s vědomím, že chceme zabrat a získat tak tento set pro sebe. První polovinu setu nám tento plán až tak nevyházel, a vcelku dobře rozehraný soupeř s námi držel vrovnaný krok. Až v druhé polovině setu se nám díky kvalitnímu servisu podařilo soupeři odskočit a klidným způsobem dohrát tento set až do vítězného konce.

TJ Žďár nad Sázavou – VK SPORT Rychnov nad Kněžnou z. s.
3:1 (12,24,-25,15)

Do druhé zápasu jsme nastoupili proti soupeři z Hronova. Letos jsme se s tímto soupeřem střetli poprvé. Všechny sety tohoto zápasu probíhaly hodně obdobným způsobem. V první části všech setů jsme soupeři dovolili udělat několikabodový náskok, který jsme ke konci setu horko těžko doháněli. Naštěstí se hráči se zkušenostmi z druhé ligy v koncovkách setů nezalekli, a kvalitním servisem vždy odvrátili nepříznivý stav setu. Díky tomuto se nám podařilo v prvních dvou setech zvítězit s minimálním rozdílem. Třetí set tohoto utkání jsme od poloviny měli pod kontrolou. Dokázali jsme dojít až k samotnému cíli a zvítězit nad soupeřem 3:0.

TJ Žďár nad Sázavou – Volejbalový klub Hronov z. s.
3:0 (23,24,18)

Jsem moc rád, že se nám i tyto utkání podařila vyhrát a mohli jsme si tak upevnit první příčku v našem regionálním krajském přeboru. Za tři týdny nás čeká poslední dvojutkání letošní sezony, tentokrát v Havlíčkově Brodě.

Komentář utkání napsal trenér Jan Duda


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid