Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Družstvo žen vyhrálo KP a čeká ho kvalifikaci o 2. ligu 31.03.2015 | Zápasy

Poslední "dvojzápas" doma, poslední "dvojzápas" v soutěži, nervozita, očekávání, radost, smutek, euforie, únava...tak by se dalo shrnout sobotní derby s Demlovkou z Jihlavy.


Touha a chuť dosáhnout v ženském žďárském volejbale "mety", která zůstávala několik let nedosažená, byly v nás všech natolik silné, že nás na začátku prvního zápasu strach z neúspěchu ochromoval natolik, že jsme chybovaly i v herních situacích, které bývaly za méně vypjatých okolností herní jistotou. Ačkoli jsme si přes to všechno věřily, první set prvního zápasu jsme nedokázaly dostat pod svou kontrolu. Na začátku nám soupeřky bodově odskočily a my je celý set doháněly. To se podepsalo i na koncovce, ve které se nám nepodařilo nad soupeřkami vyhrát, a tak jsme první set prohrály s 25 body. Druhý set jsme již chybovaly méně, i když jsme stále neplnily přesně to, co jsme měly...kvalitní obrana, tvrdé podání a hra v poli...vše, čím nás soupeřky v určitých situacích přehrávaly. Nutno podotknout, že ani příjem nebyl v té chvíli naší silnou stránkou.

Díky oddechovým časům a slovům našeho "tréni", se nám podařilo průběh zápasu obrátit v náš prospěch, hra byla z naší strany již více kvalitnější a rozvážnější, stav zápasu jsme tedy vyrovnaly na 1:1. Třetí set se nám dařilo o poznání lépe, přitvrdily jsme podání, zpřesnily příjem, zlepšily hru v poli a při odpískání 25. bodu jsme si připsaly druhý vítězný set, který nám tímto zajistil prozatím jeden bod....avšak bod zlatý, neboť již v tuto chvíli jsme se staly vítězem krajského přeboru kraje Vysočina v sezoně 2014/2015.

Není tajemstvím, že z nás všech spadla ta hlavní nervozita, která nás tolik svazovala. Čtvrtý set jsme také vyhrály, ve velmi vyrovnané hře jsme zvládly lépe koncovku a celkovým vítězstvím 3:1 jsme si zajistily 3 body.

V druhém zápase jsme opět zlepšily podání, obranu a i na útoku jsme přitvrdily, čímž jsme měly chvílemi převahu nad soupeřkami. Ty byly však vytrvalejší, méně chybovaly a zaslouženě vyhrály první dva sety. Třetí set byl, dá se říct, celý v naší režii, jako bychom dostaly druhou mízu, a tak to vypadalo, že celý zápas obrátíme opakovaně ve svůj prospěch. Bohužel jsme neuměly celou dřinu, kdy jsme v koncovce dohnaly pětibodový rozdíl, zúročit až do samého konce a čtvrtý a tedy poslední set druhého zápasu jsme prohrály s 27 body. Výhru 3:1 si tentokrát připsaly jihlavské soupeřky.

Po zápase byla obě družstva ze strany našich trenérů a mužské části žďárského volejbalu obdarována dortem a každá z nás dostala krásnou růži.

Postupně jsme ze sebe dostávaly zbytky nervozity, vypětí a přijímaly nadcházející únavu z náročného a díky soupeřkám velmi kvalitního volejbalu. Vše jsme ze sebe setřásly následně při společném posezení a oslavě prvního místa.

Je to krásný pocit být na prvním místě v takovém kolektivu a prostředí, jaké máme....ten pocit by však nebyl nebýt našich paní trenérky a tréni...

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid