Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Druhý turnaj KP starších žáků 31.10.2012 | Zápasy

Druhý turnaj KP starších žáků se odehrál v tělocvičně 5. ZŠ. Domácí tým nastoupil jako na minulém turnaji proti Velkému Meziříčí, Jihlavě a Lípě.


Do prvního zápasu jsme nastoupili proti Lípě, která nás na minulém turnaji jasně porazila. Využili jsme pozdního příjezdu soupeře a od prvního balónu jsme chtěli dokázat naše kvality. První set byl velice vyrovnaný a soupeř nám odskočil až v jeho koncovce. Pohledná hra, jenž byla založena na dobrém podání a malé chybovosti na naší straně, dělala soupeři viditelně problém. V druhém setu se nám však na dobrý výkon navázat nepodařilo a jednoznačně jsme prohráli.

Zápas proti Velmezu byl pro naše nezkušené družstvo cennou zkušeností. Hráči, kteří nastupují i v Českém poháru (republiková soutěž), nám nedali šanci pomyslet na vítězství. Nicméně, jsme se od minulého turnaje zlepšili a podařilo se nám tomuto soupeři dát o pár bodů víc.

Jihlava, jediný soupeř, kterého jsme na minulém turnaji porazili, byl náš poslední sok. První set byl jednoznačným vítezstvím pro žďárské borce. Jihlavské kluky jsme předčili především na podání. Druhý set však naznačil, že ani Jihlavští nejsou na turnaji do počtu. Výrazně se zlepšili, zatímco naši kluci se nechali uspat. I přesto, že jsme se dostali do vyrovnané koncovky, odvrátit porážku už jsme nedokázali. Před třetím rozhodujícím setem jsme se jasně domluvili, že je potřeba hrát pozorně a že to je klíč k úspěchu. To se také potvrdilo a vyhráli jsme náš první Tie-break .

Během turnaje si také tým zvolil svého kapitána, kterým se téměř jednohlasně stal Dan Pavlík, jeho zástupcem je David Peňáz.

Z trenérského pohledu: ,, Zlepšili jsme se, jsme na dobré cestě. V tréninkovém procesu zapracujeme na technice i souhře týmu a věřím, že příští turnaj přivezeme zase o pár bodů víc. Potěšující zpráva je také ta, že náš tým se neustále rozšiřuje a přichází noví hráči.“

Poděkování patřím všem, kdo se na turnaji organizačně podíleli, především Míra Hubl, Kuba Trojánek, kteří pomohli jako rozhodčí, Ondra Ťupa pomohl se zápisem a také všem rodičům, prarodičům, sourozencům, bratrancům, sestřenicím, strýčkům a tetičkám za podporu v tělocvičně.

Termíny dalších turnajů, pozor změna!!!
18.11. – Jihlava

25.11. - Lípa

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid