Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Drtivá porážka týmu juniorů 26.10.2015 | Zápasy

Domácí turnaj juniorů okomentoval za hráče Adam Peňáz, postřehy doplnil také trenér Zbyněk Kalina.


Dne 25.10.2015 se ve Žďáře nad Sázavou v nedělním odpoledni na sportovní hale na Bouchalkách odehrál 2. turnaj KP juniorů, ve kterém si náš tým nevedl nejlépe. Přišla se podívat spousta diváků, kteří byli hned po prvním zápase dost zklamaní.

Jako prvního soupeře jsme měli VK Třebíč, kterou jsme zřejmě velmi podcenili a po prohře ve vyrovnaném prvním setu už jsme se nezvládli dostat do hry a prohráli 2:0. Po této porážce byli všichni zdrceni a bylo těžké se znovu rozehrát a zkusit porazit dalšího soupeře, kterým byl Havlíčkův Brod. V prvním setu udělal Havl. Brod spoustu chyb, což se nám velmi hodilo a výborně jsme se dostali do hry s maximální bojovností a vybojovali si v koncovce první set. Ve druhém setu jsme viditelně polevili, čehož soupeř z Havl. Brodu okamžitě využil a pohodlně srovnal na 1:1. Následoval tie-break, ve kterém jsme moc nepředvedli a prohráli celkově 1:2.

Posledním soupeřem byla Demlova Jihlava, se kterou jsme vždy hráli velmi vyrovnané zápasy. První set jsme hráli velmi dobře, nadprůměrně se dařilo na servisu i v útoku a první set byl náš. Ovšem v začátku druhého setu se nám vůbec nedařilo na příjmu, nebyl žádný útok a stav najednou 1:9. Zbytečně jsme se začali soupeře bát a tomu se lehce podařilo vyhrát druhý set a dorovnat zápas na 1:1. V tie-breaku jsme dotahovali sedmibodovou ztrátu, kterou se nám i po zlepšeném výkonu v závěru zápasu nepodařilo dohnat a pukli jsme znovu 1:2.

Komentář trenéra:
Pro mě především velké zklamání z výsledků, z větší částí předvedené hry a s podprůměrnými (nebojím se napsat až s ustrašenými) výkony některých hráčů. Přísnější měřítko snese výkon celého týmu pouze v obou vyhraných setech s HB a JI, na který jsme bohužel nedokázali navázat i v setech následujících či ho předvádět během celého zápasu, což by určitě náležitě ocenili i výborní diváci, kteří klukům vytvořili bouřlivé domácí prostředí.

Týmu nelze upřít snahu a bojovnost, ale je už také potřeba vyvarovat se velkého množství chyb, které výkony našeho družstva neustále provází a sráží. Někteří hráči, kteří nastupují za „B“ družstvo mužů, by měli být většími tahouny v týmu a vzít více zodpovědnosti v rozhodujících momentech utkání na sebe a ne se pořád na něco vymlouvat. A především družstvo by mělo fungovat jako jeden tým, ať hraje ten či onen !!!
A ještě něco trochu pozitivního: příjemným překvapením byl pro mě pro výkon Kuby na bloku, standardní výkon v útoku odvedl Sob (ve všech zápasech útok nad 50%) a náhře si své po delším tréninkovém výpadku odehrál obstojně i Dany.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid