Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Domácí zápas juniorů s Drásovem 18.12.2018 | Zápasy

Komentář k utkání napsal Radek Pohanka.


Sestava pro dnešní zápasy: Smečaři Dan Pavlík, Ondřej Švoma, na bloku Jakub Augustin, Dominik Milota, nahrávač Luboš Augustin, na univerzálu Radek Pohanka a na střídače Josef Topinka, Bantianidis Athanasios a Adam Pavlík. Do zápasu jsme vstoupili velmi zajímavě, třemi zkaženými podáními. Celý set se linul v duchu odevzdanosti, a set skončil naší prohrou (21:25).
Do dalšího setu jsme nastoupili již trochu motivovanější. A od toho se taky odvíjel náš výkon. Druhý tým lehce polevil, což byla naše výhoda a set jsme otočili v náš prospěch. Set jsme s bodovou rezervou vyhráli (25:14).
Ve třetím setu jsme opět měli problém s podáním a přidali jsme k tomu i další naše chyby. Set jsme po vzoru prvního taktéž prohráli (21:25).
V dalším setu jsme předvedli podobný výkon jako v setu druhém. Což znamenalo, že jsme tento set přes vyrovnanost vyhráli (25:19).
Do tiebreaku jsme nastoupili velmi úspěšně a vedli jsme (8:4). Po vystřídání stran ale následoval prudký propad výkonu, jenž nás stál celý zbytek zápasu a finální výsledek byl 2:3 na sety a tiebreak skončil (13:15). Což znamená, že si z tohoto zápasu převážně našimi chybami odnášíme pouze jeden bod ze tří.

Jedinou změnou v sestavě bylo přesunutí Dana Pavlíka na nahrávku a na post smečaře se přesunul Bantianidis Athanasios. Do zápasu jsme naskočili, po pětisetovém zápasu již lehce unavení, což by mohlo znamenat snížení výkonu. Únava na nás naštěstí měla jiný efekt. Náš problém z prvního setu se přesunul na protihráče. Nejvíce se u nich projevily chyby na podání. Chyby měly za následek, že se zvedla naše morálka a naše hra začala k něčemu vypadat, což nám zajistilo výhru (25:14).
Do dalšího setu již jsme nastoupili dost motivovaní, ale protihráči se opět pomalu dostávali do hry. I přes to jsme ale vyhráli se značným bodovým rozdílem (25:16).
Extrémně motivováni možností vyhrát 3:0, jsme do posledního setu šli naplno. To nám sice moc dlouho nevydrželo, ale celý set byl dosti vyrovnaný. A i přes zaváhaní na konci setu jsme vyhráli (25:22). Takže celý zápas skončil 3:0.
Přes naši silnou chybovost z prvního zápasu, která nás stala dva body, jsme to místy dotáhli až ke koukatelnému volejbalu a odnášíme si alespoň 4 body.


Komentář trenéra: Jak již bylo zmíněno v předchozím článku, celý nedělní volejbalový den se nesl ve velice proměnlivém duchu. Na jednu stranu jsem byl rád, že se nám podařilo zlomit prokletí 4 proher za sebou z předchozích zápasů. Na druhou stranu se ale pořád opakují základní chyby jak na podání, tak při hře v poli, což nás neustále sráží dolů. Z tohoto důvodu nejsme schopni podat přesvědčivý výkon proti slabším soupeřům.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid