Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Dobrý výkon žáků na body nestačil 17.01.2016 | Zápasy

Starší žáci měli v neděli 17.ledna na programu další kolo krajského přeboru. Po vítězství na minulém turnaji se vrátili do elitní skupiny, kde se utkali s Jihlavou a domácím Havlíčkovým Brodem.


ZR – Havlíčkův Brod 0:2
V prvním zápase s Havlíčkovým Brodem se hrál od začátku vyrovnaný volejbal. Dařilo se nám soupeře zatlačit podáním a spolehlivě útočili oba naši smečaři. Do koncovky se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu. V tuto chvíli jsme si však přestali věřit, neútočili jsme důrazně, což soupeř spolehlivě trestal a dokráčel k vítězství. I druhý set se vyvíjel podle podobného scénáře, vyrovnaná hra do dvou třetin setu a v koncovce soupeř opět udělal méně chyb a zvítězil.

ZR – Jihlava 0:2
Povzbuzeni dobrým výkonem jsme nadšeně vlétli i na Jihlavu a soupeře jsme dostali pod velký tlak. Naše vedení narostlo dokonce až na pět bodů. Ale bohužel se ukázalo, jak je Jihlava zkušeným družstvem. Bod po bodu začala stahovat náš náskok a v koncovce jsme už nestačili. Druhý set se opět odvíjel podle podobného scénáře. Odešli jsme tedy opět poraženi 2:0.

ZR – Havlíčkův Brod 0:2
Druhý zápas s Brodem se dá popsat stručně a jasně – zápas blbec. Místo plánovaného útoku na zisk setu jsme hráli velice špatně a jednoznačně jsme prohráli 2:0.

ZR – Jihlava 0:2
Nemastný a neslaný výkon jsme pak přenesli i do úvodu zápasu s Jihlavou. Ještě jsme se dokázali zmátořit, ale ani tentokrát to na zisk setu nestačilo.

Především v prvních dvou zápasech jsme předvedli dobrý výkon. Důrazně jsme útočili, poradili si s přihrávkou a tlačili na podání. Soupeři nás však přehráli ve všech koncovkách. Zatímco oni se dokázali s blížící koncovkou lepšit, náš výkon měl spíš opačnou tendenci. Z velké míry to jde přisuzovat malým zkušenostem. Škoda, že jsme dnes nebyli kompletní, zisk nějakého bodu byl opravdu blízko. Příště se vracíme do nižší skupiny, kterou chceme opět vyhrát a v posledním turnaji se vrátit do elitní skupiny, kde bychom rádi už konečně dosáhli na zisk nějakého bodu!

Sestava: Radek Pohanka, Luboš Augustin, Michal Vago, Adam Peňáz, Dan Lojek, Honza Bartoň, David Havlíček, Tomáš Němec, Ondřej Sýkora, Adam Pavlík, Tadeáš Hansl

Velké díky řidičům-rodičům panu Havlíčkovi a Hanslovi!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid