Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Další turnaj krajského přeboru mají za sebou hráčky kategorie U16 05.12.2022 | Zápasy

O společný komentář se postarala blokařka Isabella Haluzová a trenérka Martina Topinková


V neděli 4.12. náš tým starších žákyň odehrál 3 zápasy v Novém Veselí.
První a třetí proti Novému Veselí a druhý proti Havlíčkovu Brodu. Domů jsme nepřivezli ani jednu výhru, soupeřky získávaly body převážně z našich chyb, třeba jako nezavolání si na míč, zkažené podání atd.

ISA: V prvním zápase to ze začátku nevypadalo špatně, k vítězství prvního setu nám chyběly 4 body, druhý už byl o dost horší kvůli již zmíněným chybám, prohrály jsme tedy 2:0.
MARTINA: Do prvního setu prvního zápasu jsme nastoupily celkem odhodlaně a s chutí urvat nějaké body. Od začátku se hrál vyrovnaný volejbal. Soupeřky byly ale jistější a vyhranější a proto si došly k výhře 25:21. V pauze jsme si řekly, že navážeme na to, co se nám dařilo. Zdůraznila jsem, aby jsme si věřily hlavně na podání a na příjmu. A že je důležité, aby spolu hráčky na hřišti komunikovaly. Asi mluvím španělsky nebo jsme se jen nepochopily.... Druhý set byl plný zbytečných chyb na podání, příjmu a celkově v poli. V té chvíli jsem si myslela, že tolik chyb se v jednom setu snad ani udělat nedá... Bohužel opak je pravdou a jasná výhra v poměru 25:11 pro Nové Veselí mluví za vše.

ISA: Druhý zápas jsme prohráli taky zbytečně, nedokázaly jsme se poučit z chyb, proto to dopadlo prohrou 2:0
MARTINA: V dalším zápase jsme se, už letos popáté, utkaly s holkami z Havlíčkova Brodu. Ani v jednom utkání se nám nepovedl uhrát ani jeden set, i když někdy už to vypadalo nadějně. Do zápasu jsme tedy nastupovaly s vědomím, že bysme tuto nelichotivou bilanci chtěly konečně změnit. Bohužel první set se vůbec nevyvíjel podle našich (nebo alespoň mých) představ. Za stavu 2:14 jsem měla vybrané oba taimy a už jsem 2x střídala.... Nepomohlo nám bohužel vůbec nic. Jediné o čem mě holky přesvědčily, že se dá udělat v jednom setu ještě víc chyb, než v druhém setu prvního zápasu. Konečný výsledek z našeho pohledu byl 11:25. Ani v dalším setu se v našem výkonu nic nezměnilo a tak jsme prohrály i ten s o něco lepším výsledkem 18:25. Na pozápasovou otázku trenéra soupeře: "Co se s naším týmem děje?" jsem neměla odpověď.

ISA: Třetí zápas byl podobný tomu prvnímu, ze začátku dobrý, potom špatný kvůli zbytečným chybám.
MARTINA: Do posledního zápasu jsme si řekly, že se pokusíme zapomenout na to, co jsme zatím předvedly. Chtěla jsem, aby holky dbaly na dodržování postavení, aby si mluvily na každý míč a aby se pokusily mě i sobě dokázat, že už něco umí. To se povedlo pouze v určitých částech setů. Bohužel i toto utkání jsme prohrály 2:0.

Co napsat závěrem. Tento turnaj se nám opravdu nepovedl. Doufám, že se všechny poučíme z chyb, které jsme dnes udělaly a že v dalším turnaji všem dokážeme, že umíme hrát volejbal. Protože já věřím, že i když to dnes nedopadlo, bude líp.... :) Je potřeba poctivě trénovat, soustředit se vždy na to, co děláme a je třeba využít každé možnosti, kdy můžeme hrát zápasy. Zkušenosti totiž nikde jinde nezískáme...

Výsledky:
ZR - Nové Veselí 0:2 (21,11)
ZR - Havl. Brod 0:2 (11,18)
ZR - Nové Veselí 0:2 (17,10)

Sestava:
náhra - Verča, Barďa, Nikča, smeč - Agi, Maruška, Áďa, blok - Kája a Isa

Další turnaj nás čeká už příští sobotu a to v Jihlavě na Demlovce.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid