Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

Co je nového před začátkem sezony 2016/2017? 28.09.2016 | Ostatní

Přinášíme informace o jednotlivých družstvech, o tom, jak hodnotí uplynulou sezonu, jaké u nich nastaly změny, jaké mají na letošní sezonu cíle a další zajímavosti. Informace k jednotlivým družstvům dodaly jejich trenéři či organizační pracovníci.


Náš oddíl bude mít letos celkem 10 družstev, z toho 3 družstva v ligových soutěžích (muži "A" a ženy 2. liga, kadetky 1. liga) a 7 družstev v krajských soutěžích (muži "B", juniorky, junioři, žáci, starší žákyně, mladší žákyně a přípravka). Před sezonou se také podařilo získat nového klíčového sponzora, a to firmu COOPER STANDARD AUTOMOTIVE, která se stala největším donátorem Žďárské volejbalové mašiny.


MUŽI "A" - 2. liga


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: divácky atraktivní zápasy, kvalitní výkony a předvedená hra doma s mužstvy z popředí tabulky a také zapojení juniorů a nastartování pravidelné účasti na trénincích áčka.
Negativa: nepovedené zápasy doma s Hrotovicemi, několik výkonnostně i výsledkově slabších okamžiků u soupeřů.

Změny v týmu


Roční hostování ukončil nahrávač Honza Stránský. V případě dobré výkonnosti potvrzené v utkáních juniorů a týmu "B" mohou dostat v týmu „A“ šanci junioři. Realizační tým je beze změn, tým povede trenérská dvojice Petr Podhrázký a Petr Veselý.

Informace z předsezónní přípravy


Oproti minulé sezóně jsme trénovali i v červnu, pak v červenci byla pauza a od srpna pak dvakrát týdně, venku tréninky o půl hodinu delší, tedy dvouhodinové, pokračuje stále výraznější zapojování juniorů. Nově proběhlo krátké 3denní soustředění, účast a dobré umístění na turnaji v Drásově (3. místo v konkurenci prvoligových a druholigových týmů).

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Tým pokračuje i nadále se svým hlavním sponzorem CETL CARGO, pod jehož sponzorským názvem bude hrát soutěž. Zůstáváme v B skupině 2. ligy, kde je zařazeno 5 nových týmů (Hradec Králové, Mladá Boleslav, Malá Skála, Jablonec a Chvaletice). Naším cílem je návrat na medailové pozice.

Přání trenérů


Absolvovat sezonu pokud možno bez zranění, předvádět dobrou hru.


ŽENY "A" - 2. liga


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: první sezona ve 2. lize, 4. místo, což je pro nás veliký úspěch.
Negativa: výkony střídavé – výborné výkony se střídaly s horšími.

Změny v týmu


Dva odchody na mateřskou – Zuzka Matoušková, Peťa Brychová, dále skončila Klára Kuníková. Příchod z hostování Alžběta Šimurdová a příchod na hostování - Magda Fejtová. Realizační tým je beze změn, tým povede trenérská dvojice Eva a Jiří Ťupovi.

Informace z předsezónní přípravy


Příprava na sezonu probíhala celé léto na Rybníčku, avšak za velmi skromné účasti, nyní probíhají tréninky v hale Na Bouchalkách 2x týdně.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Podávat co nejlepší výkony, potvrdit dobré umístění z minulé sezony. Už víme, co od kterého týmu čekat, ve skupině máme 3 nové soupeře, takže nás čeká i nějaká neznámá.


MUŽI "B" – krajský přebor I. třídy


Změny v týmu


Základ týmu tvoří osm juniorů (P. Sobotka – hostování z Brna, D. Škarka, P. Šimek, J. Gregor, J. Augustin, V. Parcl, D. Pavlík a A. Peňáz), dále střední generace hráčů (J. Uhlíř, T. Chládek, J. Duda, J. Čirka) a také věkem již veteráni (J. Šebesta, Petr Veselý, V. Elbl a Z. Kalina). Poslední dva jmenovaní se podělí i o vedení týmu.

Informace z předsezónní přípravy


Příprava na sezonu probíhala celé léto na Rybníčku, avšak za velmi skromné účasti, nyní probíhají tréninky v hale Na Bouchalkách 2x týdně.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Do letošní sezony vstupuje tým mužů “B“ s několika změnami. Především byl i navzdory loňským výsledkům v KP II. třídy přihlášen o soutěž výš, a to především proto, aby mladí juniorští hráči získali co nejvíce zkušeností a odehráli větší množství soutěžních zápasů, které jim jejich soutěž vzhledem k počtu přihlášených družstev neumožňuje. Navíc tato soutěž probíhá oproti KP II. třídy v tělocvičně, což by mělo všem našim hráčům i více vyhovovat.

Přání trenérů


Diváci budou mít možnost přijít družstvo mužů „B“ povzbudit 3x na podzim a 3x na jaře do tělocvičny ZŠ Palachova, kde bude hrát své domácí zápasy.


JUNIOŘI - krajský přebor


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: V sezoně 2015/16 nastoupilo družstvo juniorů s cílem vylepšit třetí místo z předchozího ročníku KP, což se nakonec i přes několik herních výpadků podařilo splnit. Druhé místo v tabulce a zisk stříbrných medailí byly sice nakonec úspěchem.
Negativa: Většina hráčů si byla vědoma i toho, že mohli dokázat víc. Především zbytečné bodové ztráty s relativně slabšími soupeři a občasná nekoncentrace ve hře znamenaly, že náš tým relativně brzy vypadl z boje o první místo s Havlíčkovým Brodem, který, jak se pak později ukázalo, dokonce postupoval rovnou bez kvalifikace do 1. ligy.

Změny v týmu


Tým bude oslaben o několik hráčů - kapitán Petr Sobotka přestoupil do družstva Volejbal Brno, Láďa Loub ukončil činnost během jarní části sezony, Lukáš Gregor a Martin Smolík již delší dobu bez nějakého rozumného vysvětlení přestali trénovat, Pepa Vrbka zatím stále netrénuje kvůli dlouhodobějšímu zranění. Novým kapitánem týmu se stal Vašek Parcl (Čajda), jeho zástupci pak Gregy a Šimi, který se navíc stal i týmovým pokladníkem. Tým juniorů dále tvoří Dan Pavlík, Jakub Augustin, Honza Kalina, Dominik Škarka, Adam Peňáz, Dominik Milota, Radek Pohanka, Filip Mička a Dan Lojek. Vzhledem k výše uvedené situaci bychom také chtěli do týmu postupně zapojovat i některé starší žáky, a to konkrétně Honzu Bartoně, Ondřeje Švomu a Luboše Augustina. Realizační tým je beze změn, tým povede trenérský tým Zbyněk Kalina, Ondra a Petr Kadlecovi.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


V letošní sezóně budou cíle juniorského družstva skromnější, ale umístění do třetího místa ze čtyř týmů v soutěži (2x Jihlava, Drásov a Žďár) by mělo být samozřejmostí.

Přání trenérů


Diváci budou mít možnost vidět nás v domácím prostředí pouze dvakrát (1x na podzim a 1x na jaře), protože turnajový systém pouhých 4 družstev nám více domácích zápasů prostě neumožnil. O to více bychom si přáli, aby nás přišli podpořit a dohnat nás k co nejlepším výkonům.


JUNIORKY – krajský přebor


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: zisk bronzových medailí, výhra a hlavně předvedený volejbal v domácím utkání s KCTM Vysočina, zapojení žákyň a kadetek do týmu juniorek.
Negativa: výkonnostní výkyvy, některé zbytečné porážky se slabšími soupeři.

Změny v týmu


Tým zůstává ve stejné sestavě, opět s námi hraje na hostování Dominika Vytlačilová z Přibyslavi. Základ týmu je tvořen 4 juniorkami a je doplněn o hráčky z kadetek a také žákyň. Realizační tým je beze změn, tým povede trenérská dvojice Pavel Veselý a Edita Hájková.

Informace z předsezónní přípravy


Tým absolvoval kvalitní předsezónní přípravu (i o prázdninách trénujeme 3krát týdně) zakončenou 5denním soustředěním.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Zisk titulu přeborníka kraje Vysočina a případně se pak pokusit o postup do 1. ligy juniorek.

Přání trenérů


Absolvovat sezonu pokud možno bez zranění, předvádět kvalitní volejbal. Navázat větší spolupráci a návaznost s družstvem žen (podobně jako to funguje u mužů a juniorů).


KADETKY - 1. liga


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: historický úspěch oddílu v podobě zisku titulu přeborníka kraje Vysočina, uspořádání a účast v kvalifikaci o 1. ligu kadetek. Tým získal svého hlavního sponzora, firmu VAMAFIL, pod jejímž názvem bude hrát i letošní ligovou soutěž.
Negativa: odchod některých hráček a poměrně úzký hráčský kádr.

Změny v týmu


Sportovní činost z osobních důvodů ukončila kapitánka týmu Romana Čuhlová, Adéla Švomová přestoupila do jiného oddílu, čímž se nám kompletně rozpadla blokařská část týmu. Novou kapitánkou byla jednohlasně zvolena Kája Sekničková, její zástupkyní pak Barča Mokričková. Z týmu starších žákyň k nám přišla Eliška Janovská a Klára Jagošová. Tým povede trenérská dvojice Pavel Veselý a Edita Hájková.

Informace z předsezónní přípravy


Tým absolvoval rozsáhlou předsezónní přípravu, kdy kromě dvoutýdenní přestávky po ukončení soutěže neustále trénoval. Přípravy byla zakončena 5denním soustředěním. Trénujeme 3krát týdně.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Získat zkušenosti z těžkých utkání s kvalitními soupeři, podávat týmový výkon a hrát dobrý volejbal, udržet ligovou soutěž i pro další sezonu. Postupně do týmu zapracovávat i další hráčky z družstva starších žákyň.

Přání trenérů


Absolvovat sezonu pokud možno bez zranění, předvádět dobrou hru a potvrdit stále se lepšící výkonnost.
A ještě jedno přání máme, ale to si zatím radši necháme pro sebe ;-)


ŽÁCI – krajský přebor


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: Postupné začleňování hráčů z přípravky, schopnost porážet slabší týmy.

Změny v týmu


Trenéři: Petr Kadlec, Jiří Moučka .
Pomáhající tatínci: Zbyněk Jeřábek, Radim Švoma, Milan Hansl, Libor Pavlík
Tým se bude opírat o starší hráče - Luboš Augustin, Ondřej Švoma, Honza Bartoň, Tom Němec, Pepa Topinka., Kuba Humlíček a doplní ho mladší hráči Athanasios Bantianidis, Adam Pavlík, Tadeáš Hansl, Tomáš Jeřábek, Max Augusta.

Informace z předsezónní přípravy


Poprvé letos bude hrát tým systémem na jednoho nahravače.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Začlenění mladších hráčů a naučení systému na jednoho nahravače.

Přání trenérů


Doufáme v diváckou podporu, potřebujeme povzbudit při učení nového systému.


MLADŠÍ A STARŠÍ ŽÁKYNĚ – krajský přebor


Ohlédnutí za minulou sezonou


Pozitiva: každá hráčka ze soupisky byla alespoň chvíli na hřišti v soutěžním utkání.

Změny v týmu


Družstvo mladších žákyň je tvořeno 10 hráčkami, kapitánkou byla zvolena Anežka Beranová. Tým starších žákyň se skládá z 18 hráček, kapitánkou je Terka Hájková. Hráčky Eliška Janovská a Klára Jagošová odešly do týmu kadetek. Realizační tříčlenný tým z loňské sezony (Martina Topinková, Ivana Marečková, Josef Topinka), byl doplněn o Lenku Frendlovou.

Informace z předsezónní přípravy


Tréninky 3x týdně společně obě družstva, velmi dobré soustředění. Tým od svého sponzora, firmy JOKA Mareček, získal nové teplákové soupravy.

Očekávání a cíle na tuto sezonu


Pracovat na technice, milovat volejbal (včetně svých trenérů) a naučit se ho hrát a odehrát soutěž se ctí ;-)

Přání trenérů


Poznat rodiče všech hráček ;-)



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid