Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

článek Sedmička: "Žďárští volejbalisté drtí soupeře" 10.03.2011 | Ostatní

Hráči TJ Žďár dosud neprohráli jediný zápas. Triumf v krajském přeboru mají na dosah. Jde z nich strach, válcují jednoho soupeře za druhým.


Žďárští volejbalisté míří za postupem do druhé národní ligy. „Ano, je to náš hlavní cíl. Víme, že to bude pro klub znamenat větší ekonomickou zátěž, ale jsme na to připraveni,“ říká hlavní trenér týmu Pavel Veselý.

V letošní sezoně krajského přeboru jeho svěřenci ještě neprohráli. V dosavadních dvaadvaceti zápasech ztratili jen tři sety, a jsou tak jasným favoritem postupové matematiky. O víkendu si dvakrát poradili s Pacovem, který jim byl nejblíže. V tabulce jim patří suverénně první místo.

„Pro nás to zas až takové překvapení není, protože o kvalitě kluků jsme věděli už dopředu,“ tvrdí kouč. „Jen jsme netušili, že by to mohlo jít až takhle hladce. Zvládnout celou sezonu bez porážky by bylo skvělé,“ dodává Veselý. Podle něj se ještě nenašel soupeř, který by z jeho mužstva dokázal vytáhnout maximum výkonu. Ani v nadstavbě, která má před sebou ještě tři dvouzápasová kola.

„Zatím nebylo potřeba jet na sto procent,“ tvrdí trenér. Přestože to může znít namyšleně, moc dobře ví, co říká. „Naší předností je vyrovnanost mančaftu. V podstatě kohokoliv dokážeme nahradit někým jiným, stejně kvalitním. A to je asi hlavní důvod, proč se nám tak daří,“ vysvětluje Veselý.

Nejen on, ale i samotní hráči si letošní sezonu maximálně užívají. Důkazem jsou jejich oslavná chorea po vyhraných zápasech. Nebo spíš byla. „Museli jsme toho načas nechat, protože soupeři si stěžovali, že je to z naší strany zesměšňování,“ říká blokař žďárského týmu Michal Maša.

Podle něj to tak rozhodně nebylo. „Většinou jsme naběhli doprostřed hřiště, kapitán zakřičel náš pokřik a pak jsme všichni skočili rybičky,“ dodává. Po případném postupu by si prý ale podobné oslavy už určitě nikým zakázat nenechali. „Věřím, že vyhrajeme i zbývající zápasy, a kvalifikace o postup nás nemine. Dokonce jsme požádali o pořadatelství. Slavit postup doma by byla paráda,“ přeje si blokař.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid