Volejbal Žďár nad Sázavou

Ostatní články

článek Sedmička: "Krutá kvalifikace. Chybělo pár míčů" 21.04.2011 | Ostatní

Žďárští volejbalisté i příští rok zůstanou v krajském přeboru. Přitom je od druhé ligy dělila jediná výhra v kvalifikaci.


Krajským přeborem projeli bez porážky. Jenže bezstarostná jízda žďárských volejbalistů v kvalifikaci o druhou ligu skončila. Tým Pavla Veselého prohrál v turnaji pěti týmů dva zápasy a postup mu o pár míčů unikl. Z Ostravy se po třídenním klání vrátil bez splněného cíle.

„Jsme naštvaní, jsme zklamaní, musíme to zkusit zase za rok,“ říká odhodlaně trenér Pavel Veselý.

V pátek porazili 3:1 Bojkovice, v sobotu prohráli 1:3 s domácí Ostravou a dokázali v tie-breaku přetlačit 3:2 Šlapanice. Klíčový moment kvalifikace přišel o den později proti Tatranu Litovel.

„Vedli jsme 1:0 na sety a 22:18 ve druhém a najednou se kluci začali bát a nevyužili toho, že se soupeři hádali,“ vypichuje Veselý zlomové okamžiky. Soupeř srovnal a v rozhodujícím setu se přiklonilo štěstí na jeho stranu.

Podle trenéra jeho hráčům chyběly jen zkušenosti, protože horší než dva postupující týmy nebyli. „Kromě Bojkovic byly všechny týmy na stejné úrovni, rozhodovaly maličkosti, a hlavně zkušenosti. A hlavně měli ostatní jednoho až dva bývalé profíky, kteří hrávali třeba extraligu,“ zmiňuje blokař Michal Maša.

„Právě tihle hráči se nebáli vzít to v rozhodujících momentech na sebe, soupeř trestal každou naši chybu,“ potvrzuje kouč Veselý.

Klíčové momenty zápasů o všechno ovlivnila i příliš jednoduchá sezona. Žďárští v celé základní i nadstavbové části neprohráli jediný zápas a dohromady ztratili jen čtyři sety, teď rázem byli pod tlakem, který neznali.

„Rozhodně nám to neprospělo, nehráli jsme jediný těžký zápas,“ tvrdí blokař Maša s tím, že tým prověřily maximálně přípravné zápasy s týmy z vyšších soutěží. „Rozdíl mezi úrovní krajského přeboru a kvalifikací nebyl jedna, ale tři třídy,“ srovnává trenér.

Těšit je můžou aspoň hlasy rozhodčích a delegátů. „Tvrdili nám, že bychom druhou ligu v pohodě mohli hrát,“ uzavírá Veselý.

Na další pokus o vyšší soutěž mají celou příští sezonu.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid