Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Český pohár starších žákyň (U16) na Palachovce 18.03.2024 | Zápasy

Komentář k turnaji napsala trenérka Martina Topinková.


O víkendu 16. - 17. března patřily tělocvičny ZŠ Palachova volejbalu. Odehrálo se zde závěrečné kolo ČP kategorie U16.

Jako domácí jsme ke svému prvnímu utkání nastoupili v sobotu v 9:30 proti hráčkám z Radotína. Jak už je naším zvykem, začátky prvních zápasů se nám úplně nedaří. I tentokrát jsme byly nervózní, soupeřky jsme nechaly v klidu rozehrát a větším množstvím našich chyb jsme jim otevřely cestu k vítězství v prvním setu. Druhý set byl od začátku vyrovnaný. Zlepšily jsme se na podání, začaly jsme spolu více komunikovat, a to se nám vyplatilo zejména v dramatické koncovce, kterou jsme urvaly pro sebe. Tiebreak jsme si pohlídaly a získaly tak první vítězství.
TJ Žďár n. S. - Radotín 2:1

Po jednozápasové pauze nás čekal tým VK Brno. Tento zápas probíhal "jako přes kopírák". Z počátku jsme se nemohly dostat do tempa, vyráběly jsme zbytečné chyby a ani střídání nám nepomohlo odvrátit prohru. Druhý set jsme začaly o něco lépe. V půlce setu jsme se sice se soupeřkami o vedení přetahovaly, ale koncovka patřila nám. Třetí set jsme si už pohlídaly a vyhrály.
TJ Žďár n. S. - VK Brno 2:1

Po druhém zápase to vypadalo, že se holky rozhodly užít si poslední turnaj plnými doušky v maximálním množství setů.

Na každém turnaji musí přijít nějaký ten nepovedený zápas. Tentokrát to byl ten třetí, proti Napajedlům. Soupeřky byly velmi houževnaté, v poli posbíraly snad každý míč a jakýmkoliv způsobem nám ho vrátily zpět. Na to jsme my bohužel neuměly reagovat. I když byl průběh setů po celou dobu vyrovnaný, koncovky zvládly lépe soupeřky. První prohra 0:2 byla tu.
TJ Žďár n. S. - VK Napajedla 0:2

Chuť jsme si spravily v zápase posledním proti volejbalistkám z Tuchlovic. Začátek prvního setu jsme si opět nechaly utéct a soupeřky si postupně vytvořily několikabodový náskok. Za stavu 13:20 šla na servis Aga a sérií devíti bodů z podání nám pomohla set otočit a vyhrát. Druhý set byl vyrovnaný až do koncovky, kterou jsme opět uhrály lépe my a tak jsme získali plné 3 body.
TJ Žďár n. S. - VK Tuchlovice 2:0

V neděli ráno jsem se těšila na utkání proti Mikulovce C. Se soupeřkami jsme se utkaly na předešlých dvou turnajích a pokaždé to byla velká volejbalová bitva na 3 sety. Ale... Opět první zápas a první set a snadný náskok soupeřek po našich zbytečných chybách a... Sice jsme se ještě v průběhu setu trochu vzchopily, ale vyhrály soupeřky. Co se stalo v setu druhém, nechápu ještě dnes, ale prý i toto k volejbalu patří. Zápas skončil jasným vítězstvím Mikulovky 2:0.
TJ Žďár n. S. - Mikulova Praha 0:2

Poslední utkání jsme odehrály proti družstvu SK Třebín. Hrál se vcelku pohledný volejbal. Díky dobrému servisu jsme si neustále udržovaly mírný náskok. K mé radosti spolu holky komunikovaly na hřišti, slušně přijímaly, díky tomu útočily ze všech postů a tak nějak pomalu a v klidu si došly pro zbývající 3 body.
TJ Žďár n. S. - SK Třebín 2:0

Turnaj je za námi a já bych ráda poděkovala: holkám za předvedené výkony, mladším žákyním za vzornou pomoc při zápisu, všem rozhodčím (Terce, Pepovi, Simči, Vesymu, Zombovi, Uhlymu, panu Kohoutovi) za trpělivost a přesné oko, ženám (Klárce, Barči, Terce, Simči, Sáře, Anež a Johy) za skvělé slané i sladké občerstvení, Kadlíkovi za kouzelný klíček a Vesymu za pomoc s organizací a hlavně rodičům za hlasitou podporu. Těším se na další spolupráci. :)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid