Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Český pohár pokračoval pro starší žákyně turnajem v Plzni 29.01.2024 | Zápasy

Jak se holkám dařilo stručně popsala trenérka Martina Topinková


Poslední lednový víkend vyrazily starší žákyně na výlet do Plzně. Konalo se zde další kolo ČP kategorie U16. Cestu tam nám znepříjemnilo asi hodinové čekání v koloně, ale naše tatínky řidiče to nerozhodilo a bezpečně nás dopravili na internát.

V sobotu nás čekaly 4 zápasy. První proti Vyškovu C. Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, brzy jsme si vytvořili malý náskok. Soupeřky nám pomáhaly velmi často zkaženým podáním a tak jsme vyhráli první set. Další set se vyvíjel podobně, nehráli jsme špatně, ale soupeřky méně kazily a tak druhý set patřil jim. Naštěstí tiebreak jsme zvládli a připsali si i druhý bod a první vítězství.

Po krátké pauze nás čekalo druhé utkání proti Škole volejbalu z Českých Budějovic. Toto utkání bylo takové "divné". Protihráčky nás trápily svým podáním a tak jsme se nemohli dostat do tempa. Když už došlo k výměnám, hra byla vyrovnaná. Bohužel pro nás soupeř podával, my ne a tak si odnesl všechny 3 body.

S holkami z Přerova už jsme se letos setkali potřetí. Oba předchozí zápasy byly vyrovnané, na domácím turnaji jsme jim i sebrali set, ale to bylo zatím vše. V úvodním setu se více dařilo soupeřkám, které si hned od začátku vytvořily náskok a ten už nepustily. Set druhý byl ale po celou dobu vyrovnaný, všechny hráčky předváděly super výkony, obě střídačky i fanoušci vytvořily super atmosféru. Rozhodla až dramatická koncovka, ve které jsme celkem smolně podlehly 29:31. To nás mrzelo, minimálně bod bysme si zasloužili, ale za předvedený výkon se stydět určitě nemusíme.

Poslední naše sobotní soupeřky byly ze Sokolova. V tomto utkání nám tak nějak došly nejen síly fyzické, ale už se nám nedařilo udržet pozornost. V obou setech jsme nechaly soupeřky odskočit asi o 8 bodů, což se nám vždy v koncovce vymstilo. V druhém setu jsme sice za stavu 16:24 zabrali, ale to už bylo pozdě, set braly soupeřky poměrem 22:25.

V neděli nás čekaly pouze 2 zápasy. V 10:20 jsme nastoupili proti domácím hráčkám. Dařilo se nám na podání a tím jsme protihráčkám znesnadňovali přípravu útoku. V každém setu jsme si vytvořili příjemný náskok, který jsme postupně navyšovali. A tak jsme si kolektivním výkonem došli pro 3 body.

Chvíli po skončení nás čekal poslední soupeř a to Mikulova Praha. První set byl z naší strany paráda a to opět zejména na podání. Brzy jsme vedli 8:0 a tento náskok jsme už nepustili. V setu druhém se ale protihráčky zlepšily, i ony přitvrdily na podání a tak se nám tolik nedařilo v přípravě útoku. Druhý set tedy vybojovaly soupeřky. A i když jsme si do tiebreaku věřili, další bod se nám už získat nepodařilo.

I tak to byl velice pěkný volejbalový víkend. Děkuji Kočíkům, Eichlerům a Pepovi za pomoc s dopravou a těším se na další spolupráci. :)
Příští víkend nás čeká další část KP. Odehrajeme 2 zápasy proti Bedřichovu a to v domácím prostředí. Budeme rádi, když nás přijdete podpořit. Fanoušků není nikdy dost!!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid