Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Boj juniorů o druhé místo vrcholí 08.03.2016 | Zápasy

Popis utkání juniorů v Jihlavě očima Vaška Parcla.


V neděli 6. března jsme se vydali na náš předposlední turnaj KP v této sezóně. Tentokráte do Jihlavy na místní ZŠ Otakara Březiny. Oproti turnaji v H. Brodě už jsme jeli v deseti lidech, když ještě chyběli všichni maturanti Láďa, Smolda a Luky (???). Vzhledem k omezenému počtu míst s námi neodjel ani nováček v týmu Mili.

V prvním zápase jsme narazili na bojovný kluky z Drásova. První set byl ve znamení spousty chyb na obou stranách, zvláště pak na podání. Tým Drásova jich pokazil asi 12, a tím udržoval stav utkání při našem slabém výkonu pořád hratelný. Do koncovky jsme vstupovali s mírným náskokem a vypracovali si tři setboly za stavu 24:21. Potom si soupeř vzal time-out a ukázalo se to jako rozhodující moment. Zatímco soupeři time viditelně pomohl, nás srazil na kolena a soupeř s vydatnou naší pomocí srovnal. Do stavu 29:29 byl scénář pořád stejný. My jsme si body museli uhrát, zatímco Drásov je lehce získal našimi chybami na servisu (5x za sebou !!!). Náš špatný výkon byl podtržen dvěma chybami na útoku a první set jsme soupeři doslova darovali. Prohráli jsme ho 29:31. Ve druhém setu bylo vidět zklamání z prohry prvního setu, a tak ani přes výměnu nahrávače jsme ho celkem hladce prohráli 19:25.

Ve druhém zápase nás čekal nevyzpytatelný tým z Třebíče, tvořený především žáky, protože jejich opory týmu hráli za juniory VM. I tak jsme nemohli v zápase nic podcenit, protože v prvním zápase na to dojela Jihlava, která s nimi prohrála 0:2. Naštěstí jsme Třebíč k ničemu vážnějšímu nepustili, i když naše ne vždy pozorná hra a mnoho chyb způsobily, že jsme nevyhráli větším rozdílem. Zápas jsme zvládli, ale spokojeni můžeme být snad jen se třemi body. Výkon byl daleko pod našimi možnostmi a očekáváním, pozitivní bylo snad jen to, že příležitost hrát dostali všichni hráči.

Do posledního zápasu jsme vstupovali proti domácí, tentokrát víc než kompletní ŠSK Demlova. Pro Jihlavu to byl poslední turnaj KP, a tak chtěla získat co nejvíce bodů. Měla v týmu několik posil a po horších výkonech z minulých turnajů byla její hra mnohem lepší. My jsme však do zápasu vstoupili velmi bojovně, dařilo se nám ve všech herních činnostech a byl to zase konečně volejbal, na který je radost se dívat. Výsledek prvního setu 25:18 hovoří za vše. Ve druhém setu začal náš výkon postupně uvadat, začala se vytrácet bojovnost a od prostřední části setu jsme začali o dva až tři body zaostávat. Těsně před koncovkou se nám podařilo srovnat, a až do konce to byl boj o každý bod. V závěru nám naštěstí Jihlava pomohla dvěma zkaženými servisy a tak se nám závěr podařilo zvládnout těsným rozdílem 25:23 a připsali si další tři body do tabulky.
V tabulce KP jsme se přísunem dalších 6 bodů osamostatnili na druhém místě s náskokem čtyř bodů na soupeře z Jihlavy, Drásova a Třebíče. Jihlava už nás neohrozí, ale s Drásovem a Třebíčí to bude ještě velký boj, zvláště pak když hrajeme v Třebíči, kde se nám dlouhodobě moc nedaří.

Sestava: P. Sobotka, D. Škarka, D. Pavlík, J. Vrbka, A. Peňáz, V. Parcl, J. Gregor, J. Kalina, J. Augustin, P. Šimek
Trenér: Z. Kalina, as. K. Pavlík (stat. a foto)

Komentář trenéra: Co se mě týče, spokojenost pouze částečná, po zlepšených výkonech v posledních dvou turnajích jsme jeli pro plný počet bodů, čímž by jsme se velmi přiblížili k naplnění našeho sezónního cíle – 2. místa v KP. Po naprosto nevýrazném výkonu a zbytečné bodové ztrátě s Drásovem o něj budeme muset ještě hodně zabojovat v Třebíči.

Mrzí mě přístup hráčů v zápase s Drásovem, který začal již při rozcvičování a pokračoval slabým a nebojím se napsat i ustrašeným výkonem v zápase. Porazit Třebíč v oslabené sestavě byla víceméně povinnost, takže spokojenost ze získaných tří bodů určitě ano, s výkonem bohužel už moc ne. Naopak v zápase s Jihlavou jsem velmi spokojený se hrou v prvním setu, s takovými výkony by jsme se určitě o druhé místo už dávno s nikým nepřetahovali. S výkonem ve druhém setu už to tak slavné nebylo, ale každopádně s vítězstvím 2:0 jsem spokojen. Teď ještě urvat to celkové druhé místo a porazit alespoň jednou H. Brod … , to by byl závěr !!!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid