Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů získalo ve Štokách další bod 05.11.2017 | Zápasy

Komentář k utkání mužů B ve Štokách napsal hrající trenér Zbyněk Kalina.


O první listopadové sobotě zajíždělo béčko k dalšímu kolu KP 1 tř. do malé školní tělocvičny ve Štokách ve značně prořídlé sestavě, když se ke zraněným Uhlimu a Adamovi Bernartovi přidal ještě Peny, začátkem týdne navíc onemocněl Gregy a pro školní povinnosti neodjel ani Škarky. Vzhledem k akutnímu stavu blokařů byl tedy poprvé nominován D. Milota z juniorů a na výpomoc byl znovu osloven nachlazený P. Veverka. Cíl byl tentokrát víc než jasný, odehrát oba zápasy alespoň tak, abychom neudělali sobě a žďárskému volejbalu ostudu.

Do prvního zápasu nastoupila tato základní sestava – na náhře Dan P., na účku Ondra A., na smeči Sob s Vojtou, na bloku Honza D. s Milim. Do zápasu jsme vstoupili až nad očekávání velmi dobře a již po několika míčích jsme donutili domácí k prvnímu timeoutu. Po polovině setu se hra začala vyrovnávat a my jsme o bod až dva začali pomalu ztrácet, když jsme se opět neubránili zbytečným nevynuceným chybám. Naštěstí je v koncovce začali dělat i domácí a nakonec po přetahované o každý bod jsme byli šťastnější a 27:25 jsme vyhráli. Čekal jsem, že vítězný set nás nakopne ještě k lepšímu výkonu v dalším průběhu, ale opak byl pravdou, od začátku druhého setu jsme tahali za kratší konec a chvílemi to vypadalo i na debakl, takže 15:25 bylo ještě nakonec milosrdných. Do dalšího setu jsme nastoupili jako vyměnění a předváděli docela pohledný volejbal až do cca 20 bodů. Poté jsme si opět začali nepochopitelně komplikovat výkon chybami, které začaly opět srážet náš výkon. Naštěstí nás v tom opět podpořili i domácí a nám se nakonec povedla další koncovka 25:23 a s vedením 2:1 v zádech jsme mohli hrát daleko klidněji o první tři body v soutěži. Bohužel znovu se jako přes kopírák opakoval průběh druhého setu a po prohře 15:25 se šlo do pátého setu. Do něho jsme vstoupili velmi špatně, dva zkažené servisy v řadě a nevybraný míč zadarmo, poté ještě dva velmi dobré útoky soupeře po našich špatných příjmech znamenaly pětibodový náskok Štoků, který se nám po zlepšeném výkonu ve druhé části setu již nepodařilo dohnat. A tak jsme po velmi dobře rozehraném zápase brali nakonec pouze bod a na výhru si opět musíme počkat.

Do druhého zápasu jsme nastoupili prakticky ve stejné základní sestavě, jen Luky nahradil na smeči Vojtu. Opět jsme předváděli celkem pohledný volejbal, ale znovu naše vlastní nevynucené chyby srážely náš výkon především v koncovkách prvního a třetího setu. Pouze ve druhém setu jsme s domácími drželi krok i v koncovce, ale nakonec v ní po boji byli šťastnější domácí. Porážka 0:3 byla nakonec trochu krutá, ale pro nás doufám dost poučná do dalších zápasů.

Sestava: D. Pavlík, V. Drahoš, P. Sobotka, O. Adam, D. Milota, J. Duda, libero P. Šimek, střídali L. Gregor, P. Veverka.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid