Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů získalo s Okrouhlicí pouze set 11.01.2020 | Zápasy

Hodnocení napsal trenér Z. Kalina.


V dalším kole KP zajíždělo Béčko mužů k mistrovskému odvetnému dvojzápasu do Havlíčkova Brodu, kde má v tělocvičně SPŠ stavební domácí azyl TJ Sokol Okrouhlice. Je to soupeř, se kterým se nám hned na začátku soutěže podařilo bodovat a nebyli jsme daleko ani od vítězství. Velké odhodlání na nějaké body bylo i tentokrát, i když naše sestava nebyla úplně kompletní. I tak jsme v prvním zápase předváděli docela slušný volejbal a hráli jsme s Okrouhlicí vyrovnaně, bohužel vždy jen do začínající koncovky. Pak najednou nepochopitelně začínáme kupit chyby nebo místo kvalitního útoku posíláme na polovinu soupeře laciné lehké míče, které oni na rozdíl od nás dokážou zkušeně potrestat. Je to náš dlouhodobý problém, který se nám stále nedaří zlomit.

Před druhým utkáním jsme si rozebrali v šatně předchozí chyby, kterých se budeme snažit vyvarovat, a v lehce pozměněné sestavě jsme šli do zápasu. V prvním setu se nám začalo nad očekávání dařit, celý set jsme s malým náskokem vedli a i přes opětovné chyby v koncovce se nám i díky předchozímu náskoku podařilo vyhrát. Bohužel po vyhraném setu se jako už poněkolikáté dostavil pocit uspokojení a trvalo nám dva sety, než jsme se vrátili k naší hře, kterou jsme předváděli v prvním setu. Ve čtvrtém setu se nám podařilo dostat do celkem vyrovnané koncovky, ve které nakonec Okrouhlice zakončila celý zápas přímým bodem z podání. Celkově nás Okrouhlice přehrála především velmi dobrou, někdy až obětavou hrou v poli a také pestřejším útokem, a to především středem, který se nám nedařilo ubránit a také množstvím ulívek, které jsme až asi na 2-3 výjimky za celé dva zápasy nebyli schopni vybrat.

TJ Sokol Okrouhlice – TJ Žďár nad Sázavou „B“ 3:0 (17,21,20) a 3:1 (-23,17,16,22)

Sestava: J. Duda (náhra), J. Gregor, D. Milota a T. Němec (blok), P. Švoma, J. Uhlíř a O. Švoma (smeč), L. Augustin a F. Němec (účko), A. Bantianidis (libero)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid