Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů v Třebíči propadlo 26.01.2020 | Zápasy

Hodnocení napsal trenér Z. Kalina.


Ke třetímu kolu odvetných zápasů KP cestovalo Béčko mužů na palubovku vedoucího týmu soutěže VK Třebíč. Je to spojené družstvo velmi zkušených hráčů Třebíče a Hrotovic, a i když nebyli tentokrát v plné sestavě a asi ani v nejlepším rozpoložení, jelikož předtím čtyřikrát v řadě prohráli, pro náš velmi mladý tým to byla i tak nepřekonatelná překážka. Již od začátku prvního zápasu nám však hráči Třebíče dokazovali, jakým zkušeným a kvalitním týmem jsou, a přehrávali nás jednoznačně ve všech herních činnostech. Především se nám vůbec nedařila přihrávka, z toho pak pramenil nevýrazný útok a spousta lacině odevzdaných míčů, které hráči Třebíče nekompromisně bodově trestali. A když k tomu připočteme ještě naší skoro nulovou úspěšnost v poli, velmi rychlá porážka 0:3 byla naprosto nevyhnutelná.

Bohužel ani na začátku druhého zápasu se naše hra přes změny v sestavě moc nezměnila a pokračovala prakticky ve stejném scénáři jako v prvním zápase. V prvním setu za stavu, který již hrozil debaklem (14:2 pro Třebíč), přišel na účko Honza Duda a několika výbornými zákroky v poli a uhranými bodovými míči strhl i ostatní k výrazně zlepšené hře, i když v prvním setu to pomohlo pouze ke zmírnění bodového rozdílu. V druhém setu jsme pokračovali ve zlepšené hře, a dokonce jsme donutili Třebíč k jedinému time za dva zápasy. Vyrovnaný bodový stav a náš zlepšený výkon pokračoval až do stavu 20:20, kdy jsme doslova darovali Třebíči tři body v řadě, a tak zkušený soupeř toho náležitě využil. Třetí set už byl doslova exhibicí domácích, při kterém se loučil s kariérou jeden z jejich hráčů (V. Kružík) a domácí diváci mu vytvořili velmi bouřlivou atmosféru, kterou někteří naši hráči neustáli. Bylo to na nich tak moc vidět, že po zápase se mi přišli někteří domácí hráči omluvit a k mému překvapení potom s omluvou přišlo i několik domácích diváků.

VK Třebíč – TJ Žďár nad Sázavou „B“ 3:0 (10,16,15) a 3:0 (14,22,16)

Sestava: F. Novotný (náhra), D. Milota a T. Němec (blok), P. Švoma, O. Švoma a F. Němec (smeč), A. Pavlík (účko), J. Duda a A. Bantianidis (libero)

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid