Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů uhrálo v domácím prostředí s Jihlavou pouze set 29.01.2019 | Zápasy

Komentář k utkáním napsal trenér Vl. Elbl.


Po vánoční přestávce nás v sobotu čekalo zahájení druhé poloviny sezóny krajského přeboru. Po odloženém dvojutkání s Pelhřimovem z minulého týdne k nám dorazil tradiční soupeř z Jihlavy. Naše sestava byla jako obyčejně prořídlá o několik hráčů. Buď nemoc, nebo plnění povinností v mužstvu A. Co bylo velmi kladné, že jsme měli oba dva nahrávače, což se ukázalo jako velká pomoc v druhém zápase. Co napsat konkrétně k zápasům, po prvních dvou setech se mi chtělo říct, že vidím nejlepší výkon tohoto ročníků. Hrál se poměrně slušný volejbal na obou stranách, i když Jihlava měla trochu lepší podání a příjem. To také rozhodlo, že oba sety se staly jejich kořistí. Bohužel třetí set byl opravdu tragický, diskuze našich hráčů ať již s rozhodčím, či s protihráči plně zaměstnala jejich koncentraci, a tak třetí set byl lehce ukořistěn Jihlavou. Tedy prohra 0:3.

Do druhého zápasu jsme malinko změnili sestavu, kterou jsme znovu museli změnit hned po konci tohoto setu. Vůbec se nám nic nedařilo, naštěstí jsme mohli znovu počítat Gregym, který měl menší problémy s kolenem. Zkusili jsme trochu odvážný krok, dali na smeč Luboše, najednou začalo vše fungovat a mi ukořistili první letošní set. Dobrá hra, slušný příjem a bojovnost o každý míč. Tak by se mělo hrát. Další set Jihlava nasadila své nejlepší hráče a po pěkném volejbalu se ujala vedení 2:1. Čtvrtý set nemá cenu řešit, za vše mluví výsledek 25:7 pro Jihlavu. Takže další prohra 1:3.

Bylo to zvláštní utkání, čtyři sety byly velmi slušné, nejlepší, co jsme letos zahráli, a první vítězný set. Na druhou stranu tři naprosto tragické, nedůstojné sety krajského přeboru. Pozitivní bylo, že Luboš musel hrát jak bloku, tak na smeči a docela to zvládnul. Teď to negativní: když si někteří hráči myslí, že diskuzí s rozhodčími, soupeřem a mezi sebou roste jejich výkon, tak jsou na velkém omylu.

TJ Žďár n. S. „B“ – SK Jihlava 0:3 (-18,-19,-11) a 1:3 (-9,24,-17,-7)

Sestava: F. Novotný, D. Škarka, A. Bernard, P. Švoma, V. Drahoš, J. Gregor, libero J. Duda. Střídali L. Augustin, J. Uhlíř

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid