Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Béčko mužů s Pelhřimovem po nejlepšim výkonu sezóny konečně zabodovalo 16.02.2020 | Zápasy

Komentář k utkáním napsal trenér Zbyněk Kalina.


V sobotu 15.2. po dvoutýdenní pauze, a v této probíhající sezóně již naposledy, odehrál tým Béčka můžů na domácí palubovce odvetný dvojzápas KP s monentálně druhým týmem tabulky TJ Spartak Pelhřimov. Naše sestava byla tentokrát až na A. Košábka a A. Bantianidise skoro kompletní, což se později ukázalo v průběhu zápasů jako nezanedbatelná výhoda ve střídání hráčů.

Do prvního zápasu jsme nastoupili odhodlaně a s vědomím, že soupeř z čela tabulky nepřijel v úplně kompletní sestavě, což byla pro nás možnost sehrát vyrovnaný zápas. To se nám v prvních dvou setech docela i dařilo, dobře jsme přihrávali, Filip výborně rozděloval nahrávky a po dlouhé době se nám dařilo i na útoku. K němu naši hráči přidali i kvalitní podání, bojovnost a především jsme celkově udělali méně chyb než Pelhřimov, což u nás většinou nebývá obvyklé. Suma sumárum to pro nás znamenalo nečekané vedení 2:0 na sety a najednou bylo strašně blízko k premiérovému vítězství za 3 body. Vnímali to samozřejmě i naši hráči a i přes několikerá upozornění, aby na to nemysleli a udrželi herní standard jako v předchozích setech, se nám ale nedařilo. Třetí set jsme začali vlažně a neustále dotahovali náskok Pelhřimova, který nás začal trápit především svým servisem, který nebyl ani tak tvrdý jako spíš velmi dobře umísťovaný. Přestali jsme kvalitně útočit, vytratila se předchozí bojovnost a přidávaly se nevynucené chyby. V půlce setu tedy rychle po sobě následovaly dva povzbuzující time-outy, poté ještě několik střídání, ale nic nepomohlo. Třetí set jsme v začínající koncovce ztratili a po stále uvadající hře i set čtvrtý. Bohužel jsme se neprobrali ani ve zkráceném pátém setu, který jsme potupně prohráli za 8 minut 3:15.

Do druhého zápasu jsme pozměnili sestavu, místo Gregyho (před druhým zápasem odešel vypomoci týmu Áčka) na blok nastoupil od začátku T. Němec, na účko Uhli a Luboš přešel z účka na smeč. Naše hra se od začátku opět zvedla a na obou stranách hřiště se hrál pohledný vyrovnaný volejbal. Rozdíl byl jediný, první dva sety jsme po vyrovnaných koncovkách prohráli. Tentokrát nás to ale nijak nezlomilo a nadále jsme pokračovali ve velmi dobrém výkonu, kdežto na Pelhřimov jako by dolehl pocit uspokojení. Třetí set jsme vyhráli s největším bodovým rozdílem dne a potom ve vyrovnané koncovce a bojovném výkonu i set čtvrtý. Podařilo se nám tak totéž, co Pelhřimovu v prvním zápase, a doufali jsme, že to tentokrát už dotáhneme k vítězství. Bohužel jsme nakonec ve vyrovnaném zkráceném pátém setu udělali o tři chyby více než soupeř a to nakonec rozhodlo i o druhém vítězství Pelhřimova 3:2.

TJ Žďár n. S. „B“ – TJ Spartak Pelhřimov 2:3 (23,20,-20,-17,-3) a 2:3 (-24,-22,15,23,-12)

Sestava: F. Novotný, O. Švoma, D. Milota, L. Augustin, P. Švoma, J. Gregor, libero J. Duda. Střídali J. Uhlíř, F. Němec, A. Pavlík, T. Němec

Hodnocení trenéra:

Oba zápasy jsme prohráli 2:3 po vyrovnaném boji (tedy kromě 4. a 5. setu v prvním zápase), ale zcela určitě to bylo po nejlepším výkonu v soutěži. Je to velká škoda, že na první tříbodový zisk to opět nestačilo, i když tentokrát už to bylo velmi reálné. Každopádně za příkladnou bojovnost a předvedený výkon je potřeba pochválit celý tým. Doufám, že zisk dvou bodů hráče nakopne ke stejným či ještě lepším výkonům ve zbývajících zápasech sezóny.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid