Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Antuková liga Bezděkov, 14.7.2012 14.07.2012 | Turnaje

V sobotu 14.července jsme se vydali na tradiční turnaj do Bezděkova. Už po příjezdu bylo jasné, že ani letos se pořadatelům nepodařilo zastavit klesající trend počtu zúčastněných mužstev. Ovšem sedm týmů v mužské kategorii můžeme nakonec považovat za úspěch.


Po brzkém příjezdu se z aut vypotácela tato žďárská sestava: Mouka a Filda na nahrávce, Troji na účku, Míra na smeči, druhou smeč obstaral netradičně Ťupík, blok Hugo, Míša a Chlády, na liberu Peťa a pajdající fotograf Bárty. Ihned po příjezdu jsme si začali budovat mezi soupeři respekt. Ťupík ukázkou nových aplikací ve svém telefonu, jiní zvolili poněkud drsnější cesty. Los k nám příliš shovívavý nebyl. Při pohledu na zatejpované prsty, bolavá ramena a kotníky se zdála tři utkání v základní skupině a případná další tři v play-off jako nepřekonatelný problém.
Hned v prvním zápase jsme narazili na soupeře z nejnepříjemnějších - Přibyslav. Od úvodních výměn bylo patrné, kdo je na antuce jako doma a komu oranžový povrch příliš nevoní. Nutno podotknout, že někteří z nás si na míč sáhli poprvé od kvalifikace, což se viditelně projevilo na úderové jistotě našich borců. Soupeři od začátku solili servis a dělali našim přihravačům velké problémy. Ani přihravačská mašina Ťupík příliš klidu nepřínesla, a tak Mouka honil míč všude po bezděkovských kurtech. Oproti tomu naše polozávodní dětská plachta nenadělala soupeřům příliš problémů. Než jsme se rozkoukali bylo po utkání a nahecovaní matadoři z Přibyslavi si připsali výhru 2:0.
Dalším týmem, který se nám postavil do cesty, byl tým Alcedo. Pro nás neznámý soupeř vynikal především v upravenosti všech hráčů, volejbalově však nestačil a tak jsme dokráčeli k jasnému vítězství 2:0.
V poslendím utkání ve skupině jsme se střetli s tradičním účastníkem bezděkovského turnaje – týmem Bulgaria. Tým složený ze zkušených borců ovšem dravému žďárskému mládí nestačil a tak jsme opět zvítězili 2:0 a ve skupině skončili nakonec druzí.
Ve čtvrtfinále jsme si bez větších problémů poradili s juniory Velmezu a už se těšili na semifinále, kde se nám do cesty postavili domácí borci z Bezděkova. Kaňkou na vyrovnáném utkání bylo nepříjemné zranění Ťupíkova prstu při bloku. Nejeden z příhlížejících odvracel zrak, když se Ťupík nejprve sám a pak s pomocí Míši snažili vrátit malíček do přirozené polohy. Na smeči pak Ťupíka vystřídal Hugo a vedl si víc než slušně, takže jsme domácí nakonec udolali v tie-breaku 2:1.
Ve finále došlo k repríze našeho úvodního utkání s Přibyslaví. Bohužel první set probíhal podle podobného scénaře jako naše první střetnutí. Problémy s příjmem a neschopnost složit balon nás stály první set. Do druhého setu však nastoupil úplně jiný tým. Začali jsme více riskovat na servisu a přibyslavská hra se začala pomalu bortit jako domeček z karet. Destrukci pak dokonal Chlády tvrdým blokem, kterým sestřelil soupeřova smečaře, což si vyžádalo několikaminutové ošetření. Druhý set jsme i přes zdržení v poklidu dovedli do vítězného konce. Potom ovšem utkání na patnáct minut přeurušil déšť, což prospělo více borcům z Přibyslavi. Tie – break po pauze začal ve vlažném tempu. Přibyslav ale opět potvrdila kvalitu na podání a získala rozhodující náskok, který už udržela do konce a zvítězila 2:1.
Celkově jsme tedy skončili druzí. Vzhledem k tomu, že to byl letos náš první venkovní turnaj, není výsledek vůbec špatný. Nakonec jsme tedy přežili šest zápasů, narovnali Ťupíkův malíček, zaplatili dluhy v hospodě, posbírali ceny, včetně několika individuálních ( Mouka a Troji), a spokojení vyrazili domů.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid