Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

Antuková liga Bezděkov 16.07.2011 | Turnaje

Úbytek mančaftů postihl překvapivě i tradiční turnaj v Bezděkově a místo obvyklých 12,13 týmů se sešla pouho pouhá polovina. Hrálo se tak stejným systémem, jako v Příbě, tj jedna skupina (tentokráte o 6 týmech) každý s každým na dva vítězné sety. Naše okleštěná sestava nakonec obsadila nepopulární 4.místo, když nás od stříbrné příčky dělilo jen horší skóre.


Tentokráte jsme vyjeli v opoznání menším počtu, než do Přibyslavi a tak nebyl problém vymyslet, jak poskládat sestavu. Jediný otazník vysel nad Peťou, zda-li bude strašit soupeře na smeči nebo na účku. Nakonec jsme celý turnaj odehráli v následujícím složení: Filda na nahrávce, Troji a Ťupík na smeči, Michal a Chlády na bloku, Pěťa na účku. Marně hledáte přihravače? Nehledejte nenajdete - nejsou tam. Oprášili jsme proto léty osvědčenou žďárskou specialitu a to přihrávající blokaře a účko :-).

1. zápas: Žďár - Havl.Brod 2:1
První zápas jsme rozehráli v pohodě, hráli jsme téměř bez chyb a nechali soupeře, ať sám kazí. Díky lehkému průběhu prvního setu jsme ten další podcenili a zbytečně druhou sadu ztratili. Tiebreak byl už opět pěvně v našich rukách a připsali jsme si tak první výhru.

2. zápas: Žďár - Klapzubova jedenáctka 2:0
V tomto zápase bylo o motivaci postaráno. Na straně soupeře nastoupil v tu dobu ještě jeden z našich, Ondra Kadlec. Bohužel v průběhu zápasu se neukázal jako férový soupeř, tudíž jsme mu byli nuceni vypovědět profesionální smlouvu :-). Opět se nám dařilo nechybovat a pohodlně jsme si kráčeli k jednoznačnému vítězství. Menší komplikace přišly ve druhém setu za stavu 20:10 v náš prospěch. Ale jak se říká: "popustit a zaříznout". Nakonec jsme vyhráli 26:24.

3. zápas: Ťupík - Bezděkov 2:1
Opět zbytečná ztráta jednoho setu díky menší koncentraci. Jak už titulek napovídá, tento zápas měl pevně v rukou Ťupík! Smečoval vedle bloku, skrz blok, často nad blokem a hlavně vždy do pole soupeře nebo je alespoň vybíjel. Troji se mu snažil sekundovat, mlátil to do ostré o 106, jedna smeč jak druhá..ale všechny 10-20 cm do autu. Po skončení zápasu bylo nutné upravit kurt a zaházet vybouchaný ďolík! Po třech zápasech následovala zasloužená pauza na občerstvení a regenerace před dvěma nejtěžšími zápasy.

4. zápas: Žďár - Hrotovice 0:2
Občerstevní bylo vydatné, regenerace žádná a tak jsme se dohodli, že to tentokrát Hrotovicím ještě pustíme a budeme se soustředit na poslední zápas :-).

5. zápas: Žďár - Přibyslav 0:2
Jak se ukázalo, taktika nevyšla. Pořádně jsme se už nerozehráli a po celou dobu na Přibyslav pár bodíků ztráceli. Oba sety jsme nakonec prohráli v koncovkách.

Za jasným vítězem z Hrotovic se seřadila tři družstva, která měla stejný podíl výher a proher a tak došlo na poměr setů. Z toho vyšli nejlépe hráči Příby, následováni Klapzubovou 11, až pak my. Celkové 4.místo je nakonec malým zklamáním, ale za to si hold můžeme sami. Plusem je, že se tentokráte nikomu nic nestalo a i závěrečná koupačka v lomu u Hlinska dopadla na výbornou - pár temp po dlouhém turnaji se ukázalo jako dobrá regenerace. Ťupík prokázal, že je opravdovým sportovcem a žádná disciplína mu není cizí. Uvedl nás do tajů cliffdivingu. Při jeho skocích se všem tajil dech!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid