Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ani vydatná sněhová nadílka nezabránila starším žákyním úspěšně odehrát 4. kolo KP v Brtnici 05.12.2023 | Zápasy

Komentář k vítězným zápasům sepsala nahrávačka Ellen Eichlerová a doplnila ji trenérka Martina Topinková


Komentář Ellen:
Tým ze Žďáru nad Sázavou dne 3.12. exceloval na volejbalovém turnaji krajského přeboru s vyhranými všemi 3 zápasy 2:0 na sety. Týmová harmonie a skvělá atmosféra byly patrné hned po skončení, což poukazuje na odhodlání všech členů. Jejich jednotný výkon a kolektivní úsilí posunulo tým k dobrým výsledkům. I když bylo podání dnes slabším článkem, hráčky se dokázaly soustředit na silné stránky své hry, což jim pomohlo na hřišti získat všechny 3 zápasy. Týmová síla se projevila v efektivním útoku, precizní rozehře a skvělém příjmu. Naše týmová koordinace a schopnost využít silné stránky hry byly klíčové pro dnešní vítězství. Tento turnaj bych tedy označila za vydařený.

Komentář trenérky:
I přes obrovskou sněhovou nadílku jsme vyrazili se staršími žákyněmi v neděli v 7 hodin ráno do Brtnice odehrát už 4. kolo krajského přeboru. Silnice byly “jakštakš” upravené, a tak jsme asi po hodině opatrné jízdy dorazili na místo. Dík patří statečným tatínkům Kobylkovi, Szkanderovi a taky Pepovi za bezproblémový přesun.
Na začátku týdne jsem ještě přemýšlela nad nominací, protože hned 15 hráček se chtělo turnaje zúčastnit. V sobotu odpoledne jsem se z různých důvodů (nemoc, strach z cesty, účast na zápasu juniorek...) začala bát, abych postavila šestku. Všechno ale dobře dopadlo a 10 statečných bylo připravených bojovat o body do tabulky. Čekaly nás 3 týmy z konce tabulky a věděli jsme, že "musíme" vyhrát.

V 1. zápase proti domácímu týmu jsme byly hrozně nervózní. Nemohly jsme se dostat do tempa a začít hrát svoji hru. Chybovaly jsme na podání i v příjmu, a tak jsme si nemohly připravit kvalitní útok. Proto jsme se se soupeřkami tahaly do půlky setu o každý bod. Pak jsme ale ukázaly naše kvality a set vyhrály. Druhý set i po prostřídání sestavy začal podobně jako první. Několik chyb na podání a v poli a soupeřky nám opět šlapaly na paty. Naštěstí jsme závěr setu zvládly a zápas patřil nám. V mém hodnocení po zápase holky moc pochvalných slov neslyšely, i tak se vítězství počítá.
TJ Žďár nad Sázavou - KCTM Vysočina 2:0 (13,21)

Po jednozápasové pauze jsme nastoupily proti hráčkám z Přibyslavi. V úvodu setu jsme byly opět nervózní a nevyvarovaly jsme se chyb na podání. Naopak soupeřky měly servis celkem nepříjemný. Naštěstí se nám dařilo na příjmu a díky tomu jsme oba sety vyhrály.
TJ Žďár nad Sázavou - ZŠ Přibyslav 2:0 (10,20)

V posledním utkání proti Chotěboři jsme po celou dobu vedly. Konečně jsme slušně podávaly, kvalitně jsme zvedaly míče v poli a solidně útočily ze všech postů. Tak jsme si připsaly i poslední 3 body.
TJ Žďár nad Sázavou - TJ CHS Chotěboř 2:0 (13,7)

Na závěr, jak už psala Ellen v úvodu, musím holky pochválit za kolektivní výkon. Všechny hráčky hrály téměř rovným dílem a všechny se předvedly v dobrém světle. I tak bych ale vyzvedla zejména výkon Adélky, která dnes na liberu perfektně řídila obranu a celkově hru v poli i z lavičky. Komplexní výkon předvedla Maruška, která soupeřky trápila nejen zákeřným podáním, ale i pestrým útokem a v poli nenechala spadnout snad jediný míč. A poslední pochvala dnes patří Ellen, která i přes minimální herní zkušenosti řídila družstvo z pozice nahrávačky jak starý mazák. Zapojila do útoku všechny hráčky v poli a ty jí složily téměř každý míč.

Poslední turnaj letošního roku odehrajeme 17.12. na domácí půdě. Věřím, že nás přijdete podpořit!! :)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid