Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

4 týmy starších žákyň bojovaly o další body 12.12.2021 | Zápasy

Třetí turnaj 2.části soutěže starších žákyň se odehrál v neděli 12.12. na ZŠ Palachova. Zápasy, do kterých nastoupila velmi okleštěná sestava žďárských volejbalistek, hodnotí trenérka Martina Topinková


Po delší době jsme měli možnost pořádat turnaj v domácím prostředí. Už v průběhu týdne jsme věděli, že budeme mít opět problém se sestavou, což bereme v letošním roce jako standard, ale... Tentokrát nás bylo pouze 6 včetně Verči, kterou jsme v pátek vytáhli z mladších žákyň.

První utkání jsme odehráli proti Sokolu Havlíčkův Brod. Tvrdé podání a díky němu horší příjem z obou stran určoval ráz hry. V prvním setu si soupeřky dlouho držely vícebodový náskok. Ten jsme ke konci setu smazali a dotáhli se na skóre 20:20. Bohužel to bylo z naší strany vše. Druhý set probíhal obdobně jen s tím rozdílem, že si soupeřky náskok udržely až do konce. V tomto zápase jsme se ještě sehrávali v celkem nestandartní sestavě. Na náhře poprvé nastoupila Marťa Veverková, která to zvládla velmi dobře. Na smeč se ke zkušené Zojdě přidala Míša. Jen blok byl již "tradiční". Obě Báry se dnes museli poprat nejenom na síti s blokem a útokem, ale i s příjmem v poli, kde je v minulých utkání střídalo libero. A na účku válčila Verča Kočiková. Se svojí velkou premiérou se poprala dobře.

Ve druhém zápase nás čekaly holky z Bedřichova. I ony přijely pouze v šesti. I tentokrát se rozhodovalo zejména na podání a příjmu. Na příjmu si volejbalistky Bedru vedly lépe a nejen díky tomu nás porazily 2:0.

Do posledního zápasu jsme nastoupili s tím, že je to naše poslední šance urvat nějaké body. První set jsme rozehráli dobře a celkem v klidu jsme si došli pro vítězství. Za to druhý set se nám vůbec nepovedl. Kazili jsme podání, útok z naší strany byl bezzubý a kupili jsme spoustu nevynucených chyb. Soupeřky nám utekly až na stav 4:16. Nám se povedla pouze drobná korekce a set tak patřil holkám z Jiskry v poměru 14:25. Naštěstí do tiebreaku jsme vstoupili o poznání lépe. Točilo se za stavu 8:4. Je pravda, že i tento set jsme dokázali zdramatizovat. Po změně stran sice Verča trápila protihráčky svým podáním, ale i tak nás dokázaly dotáhnout na stav 13:13. Koncovku jsme ale zvládli a tak jsme vybojovali 2 body.

Malé shrnutí:
Jak už jsem psala na začátku, v letošní sezóně nemáme široký kádr a díky Covidu, karanténám a bohužel teď i úrazům zažívám nervy před každým víkendem, jestli družstvo sestavím. Moc si vážím toho, jak holky dnes bojovaly. Přesuny na jednotlivých postech zvládly velmi dobře. Zojda dnes byla kapitánka s velkým K, holky povzbuzovala a v rozhodujících chvílích se nebála vzít zodpovědnost na sebe. Chci moc pochválit i Marťu, která musela všechny zápasy odnahrávat. Zvládla to velmi, velmi dobře. Obě Báry trochu bojovaly s příjmem a pohybem v poli, ale reputaci si vylepšily tvrdým podáním a prací na síti. I Míša dnes předvedla velmi dobrý výkon. A pochvala míří samozřejmě i k Verči, která nás zachránila před zrušením turnaje.

Letos už máme dohráno. Poslední turnaj jsme museli přeložit, protože holky už teď ví, že 19.12. nebudou. Další turnaj nás čeká až 9.1.2022 a to opět na palubovce ZŠ Palachova.

ZR - SOKOL HB 0:2 (21:25,15:25)
ZR - BEDR 0:2 (17:25, 11:25)
ZR - JISKRA HB 2:1 (25:15, 14:25, 15:13)











Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid