Volejbal Žďár nad Sázavou

Články z turnajů

1.místo na mistrovství ČR ve volejbale žen nad 40 let. 14.06.2015 | Turnaje

Ve dnech 13.-14.6.2015 se konalo Mistrovství ČR 2015 ve volejbale žen - seniorek. Pořadatelství se zhostil Dolní Benešov u Ostravy a musíme říci, že velmi úspěšně. Tři volejbalové kurty perfektně připravené, čisté šatny a hlavně bufet s výbornou obsluhou a dobrou kuchyní. I počasí bylo jak na objednávku. Prostě super. Zúčastnilo se osm týmů, které se probojovaly na letošní mistrovství. Týmy byly složené z hráček, které v roce 2015 dosáhnou věku 40 let a starší. V utkání mohly být na hřišti i maximálně dvě hráčky v rozmezí věku 35-39 let.


Za náš kraj Vysočinu vyrazily v sobotu ráno 6.00 hod. reprezentovat dvě vozidla obsazená hráčkami ze Žďáru, Nového Města, Štoků, Pelhřimova a Havlíčkova Brodu. Nálada byla od začátku velmi bojovná, i když se pronášela hesla, že je důležité jen se nezranit. Ale každá tajně doufala v dobré umístění, protože jsme v týmu měly vynikající střeďačku Ivku Koutkovou ze Štoků a skvělou nahrávačku Kocinu z Pelhřimova. Tyto dvě hráčky byly opravdu skvělé a k nim se svými výkony přiblížily o malinko starší Jáňa Najbrtová z HB a Olča Čermáková ze Žďáru. Na nás ostatních bylo jen nekazit a dobře podávat, což se podařilo a výsledkem bylo nádherné první místo.

Ze skupiny jsme postupovaly z druhého místa, když jsme prohrály s loňským vítězem Chabařovicemi 1:2. O postup do finále jsme se utkaly ještě v sobotu podvečer s vítězem druhé skupiny Křenovice - Brno, všechno bývalé ligové hráčky. Ale ničeho jsme se nezalekly, protože zkušeností máme již na rozdávání a soupeřky jsme vyprovodily z kurtu za 50 minut výhrou 2:0. Mohly jsme se tak těšit na nedělní finále, opět proti Chabařovicím. Ty na cestě do finále musely v třísetové bitvě porazit družstvo Opavy, které jim sebralo hodně sil. A jak se říká: "Do stejné řeky dvakrát nevstoupíš." Finále bylo úplně o něčem jiném. Nám se dařil servis, v poli jsme vybraly zdánlivě ztracené míče (jako za mlada), došlo i na krvavé odřeniny. A i když soupeřky věděly, že útočíme hlavně středem, nedokázaly Ivku s Janou zastavit. Naopak naše středačky zablokovaly, a soupeřky pod tlakem neudělat chybu, spíš jen lobovaly. Pak už bylo jednoduché pro Olču z hlavního kůlu složit rozhodující míče. Po výhře 2:0 jsme si zaskákaly vítězné kolečko! Při státní hymně, předávání poháru a medailí jsme zamáčkly i slzičku.

Sestava: Ivana Koutková, Jana Najbrtová, Jana Weinerová, Olina
Čermáková, Jana Dudová, Lenka Pavlasová a Eva Ťupová.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid