Volejbal Žďár nad Sázavou

Aktuality

Finále Antukové ligy Vysočiny v ZR, 30.8.08 01.09.2008

V sobotu 30. srpna vyvrcholila na našich domácích kurtech Antuková liga Vysočiny závěrečným turnajem, do kterého bylo pozváno 8 nejlepších týmů dosavadního průběhu v mužské i ženské kategorii. Účast v mužské kategorii na poslední chvíli odřekl Havlíčkův Brod “A“, a tak počet týmů zde klesl na 7. Ty byly rozlosovány do dvou skupin. Žďárské áčko ve skupině narazilo na oba přibyslavské týmy. “B“ tým bojoval ve své skupině o dvě postupová místa s Havlíčkovým Brodem “B“, Bezděkovem a Hrotovicemi.



Částečně obměněná sestava Žďáru “A“ hrála v tomto složení:

Mouka na pozici nahrávače, pozice smečařů obstarávali Kadlík a Troji, na univerzálu Ťupík, neprostupné bloky nad sítí vytvořilo rodinné duo Míra a Michal, libero Kadlík jr. udivoval v poli obětavými zákroky



Sestava "B" týmu:

Nahrávka Filip, na smeči Tomáš a Maty, blok Chláďa a Adam, na účku Vesy



“A“ tým ve svém prvním zápase nastoupil proti přibyslavskému béčku s jasným cílem vyhrát. První set ale žďárská sestava vypadala spíš, že se teprve probouzí, než že bojuje o vítězství. Body narůstaly hlavně na straně Přibyslavi a ani přes mohutné dotahování v koncovce jsme se neubránili prohře 25:23. Druhý set už byl docela o něčem jiném. Zkvalitnění všech herních činností na naší straně a jasná výhra 25:16. Do druhého zápasu s Přibyslaví “A“ jsme vstoupili mnohem koncentrovaněji. Bez větších problému jsme si poradili s oběma sety a odměnou nám byl postup do semifinále z prvního místa. Zde nás čekal tým Bezděkova posílen o některé další hráče. Oba sety měly vcelku vyrovnaný průběh, vítězství v obou jsme však ukořistili my a mohlo tak dojít na očekávané finále Žďár x Hrotovice. Oba týmy se potkají hned v prvním kole nové sezóny, a tak to byla zajímavá konfrontace, jaké by mohly být v tomto střetnutí vzájemné šance. Do prvního setu jsme vstoupili výborně. Dokázali jsme spojit kvalitní servis s dobrou obranou na síti i v poli a vybudovat si slušný náskok. V koncovce se ale role prohodily a byl to Žďár, kdo musel odvracet jako první setbol. Fanoušci Hrotovic se sice snažili rozhodit rozhodčího malováním otisků míčů všude možně po hřišti, ten se však zviklat nenechal. Naopak nám svým karetním trikem za jednu z poznámek hrotovického nahrávače přisoudil vítězství v prvním setu. V druhém setu jsme drželi od začátku mírný náskok. V koncovce jsme ho opět prohospodařili, ale na rozdíl od první setu jsme už na zvrat neměli. Tiebreak měl stejně jako celý zápas vyrovnaný průběh. Oba týmy až do koncovky vcelku spolehlivě ztrátovaly. Nakonec ale rozhodlo několik našich nepřesností a nedůraz na útoku, kterých dokázaly Hrotovice využít k vítězství 15:13 v posledním setu a tím pádem i v celém turnaji.



Konečné pořadí turnaje:



1. Hrotovice

2. Žďár n/S "A"

3. Vysočina Bezděkov

4. Přibyslav "B"

5. Přibyslav "A"

6. Havl. Brod "B"

7. Žďár n/S "B"



Nakonec po krátké pauze opět okamžiky stojící za připomenutí:

- Ťupík zatloukává z doskoku míč, který by byl nalitý snad i na hráče přední řady

- smečař Hrotovic nedbá našich dobrých rad a počtvrté v řadě neúspěšně zkouší pevnost žďárského bloku

- Kadlík blokuje s tak obrovským přesahem, že míč od jeho rukou putuje pod sítí na naši půlku, jedná se o vytlučený blok nebo ne…??

- Ťupík spouští už od prvního kroku rozběhu na smeč takový řev, že vyplaší soupeřův blok i hráče v poli a pohodlně skóruje podél postranní čáry



- ji-ři-na -


<< Zpět na výpis aktualit
 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid