Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

V neděli vybojovali žáci 3 body proti Polné 11.03.2018 | Zápasy

Dvojzápas proti lídrovi tabulky hodnotil kapitán družstva Pepa Topinka.


V neděli 11.3. jsme se na domácí půdě utkali s družstvem Polné.
Sešli jsme se v hojném počtu a s dobrou náladou. Byli jsme připraveni se poprat o výhru s lídrem tabulky, a to se nám na půl podařilo. Ovšem nutno uznat, že Polná přijela v oslabené sestavě.

První zápas probíhal pod naší kontrolou. Soupeř hrál opatrně a body získával hlavně z našich chyb, kterých se dopouštěli všichni rovným dílem. Celkově se nám dařilo v útoku i na podání, včetně těch hráčů, kteří ještě nedávno bojovali s výškou sítě. Ani za hru v poli se nemusíme stydět. Po dobrém příjmu následovala kvalitní náhra, zakončená důrazným útokem nebo dobrým zalitím. Hrál se kvalitní volejbal a vítězství 2:0 bylo prvním úspěchem po dlouhé době.

Před druhým zápasem došlo k obměně sestavy. To a dobrý pocit z prvního zápasu přispělo k počátečnímu zaváhání. Po nepřesných příjmech následovala horší náhra a útokem jsme soupeře vůbec neohrozili. Ani servis nepřinesl žádný větší bodový zisk, časté chyby pomáhaly soupeři. Polná si začala věřit a vůbec nám to neulehčovala. Přitvrdila na podání a i v útoku byla důraznější. Na naší straně pole začaly vnikat zmatky, které pomohly soupeřům k jednoduché výhře. Do dalšího setu jsme nastoupili rozrušeni z porážky ale odhodlaní se se soupeřem poprat o vítězství. Bohužel si Polná našla dalšího spoluhráče-odvahu. Věřili si a začali riskovat na podání i útoku a vycházelo jim to. S jejich těžkým servisem jsme se ovšem bojovali lépe než v prvním setu. Ke konci nám utíkali o deset bodů. Polné jsme dokázali vzdorovat a cestu k vítězství jsme soupeři ztížili. Zde bych vyzdvihl Jardu, který byl vystřídán ve chvíli, kdy Polné zbýval k vítězství jediný bod! Na podání nechyboval a soupeři dost zkomplikoval příjem. Polné ale nakonec koncovku zvládla lépe než my a zvítězila 2:0.

Myslím si, že za náš výkon se stydět nemusíme. Hrál se dobrý volejbal na obou stranách hřiště. Odnesli jsme si zasloužené tři body. Pochvala patří všem hráčům a divákům, kteří nás pravidelně podporují. Je ještě pořád co zlepšovat, ale díky práci všech našich trenérů jsme od začátku udělali veliký pokrok. Ostatně se můžete přesvědčit sami na našem posledním utkání. Na naší palubovce přivítáme 8.4. družstvo Jihlavy a k vidění by měl být dobrý volejbal.

Sestava: Martin, Adam P., Tanis, Ríša, Tomáš J., Smolda, Tadeáš, Patrik, Jarda, Ondra, Pepa

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid