Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně na domácí palubovce vybojovaly 3 body 14.01.2019 | Zápasy

O zhodnocení domácího turnaje se postarala trenérka Martina Topinková. A text doplnila o trochu rozmazané, ale pěkné fotky nejenom holek, ale i fanoušků s maskoty týmu.


V neděli 13.1.2019 odehrály starší žákyně na domácí půdě další 2 utkání. Tentokrát k nám dorazily hráčky Jiskry Havlíčkův Brod a KTCM Volejbal Vysočina. Věděly jsme, že nás čeká minimálně 1 obtížné utkání, ale stejně jsme doufaly v co největší bodový zisk. Bohužel se nám povedlo bodovat pouze jednou.

Do prvního utkání proti Jiskře HB jsme nastoupily v sestavě náhra Evča, účko Simča, blok Ráďa a Kristýnka a smeč Terka a Anežka. Od začátku prvního setu se hrál dobrý volejbal. Nám se dařilo na podání a v útoku. Příjem byl v tomto setu slušný a občasná pomoc od soupeřek, které sem tam zkazily podání nám umožňovala nepatrný bodový náskok. Ani to nám ale nepomohlo. Dramatickou koncovku nakonec uhrály soupeřky a set patřil jim v poměru 29:27. Do 2. setu jsme naskočily opět velmi dobře. Celkem rychle jsme vedli 6:1. Bohužel se nám nepovedla prostřední část tohoto setu, kdy nás svým nepříjemným podání potrápila jedna ze smečařek. Soupeřky lehce zlikvidovaly náš bodový náskok. Naše sebevědomí šlo rychle dolů, po nepřesných příjmech jsme vytvořily i větší množství chyb v útoku a proto jsme i tento set prohrály 25:21. Do setu 3. jsme nastoupily s tím, že se pokusíme zabojovat ještě o 2 body. Začátek setu vypadal opět velmi dobře. Přetahovaly jsme se o vedení asi do půlky setu. Pak vůbec nevím, co se stalo, ale najednou nám nešlo vůbec nic. A tak náš "sen" porazit letos podruhé Jiskru HB byl pryč.

Do 2. zápasu nastoupila na náhru Johy, na účko Lucka, na bloku se vystřídaly Anež, Kristýnka a Ráďa a smečovaly Zuzka a Terka. Holky z KTCM drží průběžně 9. místo a tak jsme je chtěly porazit. To se nám také povedlo. Asi za 45 minut jsme vyhrály celkem jasně 3:0. Holky tentokrát hrály jistě, nebály se na útoku, tvrdě podávaly.

TJ Žďár nad Sázavou - Jiskra Havlíčkův Brod 0:3 (-27,-21,-17)
TJ Žďár nad Sázavou - KCTM Volejbal Vysočina 3:0 (8,9,12)

Závěr:
V dnešním turnaji holky předvedly opět velmi dobrý volejbal. Určitě dobře podávaly a solidně útočily. Bohužel na příjmu a při hře v poli máme ještě velké rezervy zejména v těžších zápasech, kdy proto, abychom nezkazily, dáváme nesmyslně přednost jedna druhé a tak nám do pole spadne spousta míčů zbytečně. Nezbývá nám nic jiného než stále pracovat na hře s míčem i bez něj.

A ještě velké poděkování starším žákům, rodičům, prarodičům, sourozencům a ostatním fanouškům!!! O takové atmosféře se nám ani nezdálo!

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid