Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži v České Třebové bez bodu ale stále v čele 2. ligy 05.12.2017 | Zápasy

Komentář k utkání mužů A v České Třebové napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu dne 2. 12. 2017 odehrálo družstvo mužů svůj další venkovní zápas tohoto ročníku druhé ligy ve volejbale. Cílem naší cesty byla palubovka tradičního účastníka soutěže, celku TJ Sokol Česká Třebová. Předzápasové prognózy nebyly ovšem tak růžové jako v minulých sezónách. Domácí v letošní sezóně zvedli výkonnost, doma ztratili zatím pouze jeden zápas a tak se dal čekat tuhý boj o každý druholigový bod. Naše sestava byla tentokrát oslabena o čtyři členy sestavy, takže lavička náhradníků byla velice skromná. Pokud by na výpomoc nebyl povolán jeden člen juniorské sestavy, byl by tam nehrající hráč zcela sám…

Obraz hry se na začátku prvního setu prvního zápasu ujednotil do ustálených kolejí a dá se říci, že po celé dva zápasy z něj nevybočil. Domácí tlačili servisem, náš příjem sice statečně odolával, vcelku ale nebylo to ono. Nahrávač si tím pádem docela slušně zaběhal, ale svůj den si po pravdě také nevybral. Souhra se středem prakticky neexistovala a na obou kůlech jsme se do toho taky pořádně netrefili. Hosté po svém dobrém příjmu většinu míčů točili přes svého ústředního hráče, Lukáše Vašinu, člena širšího základu extraligové Ostravy, který na svůj věk předvedl velice vyspělý výkon. Jeho fyzické předpoklady mu dovolily chodit přes náš blok, jinou cestu ani nehledal, a ačkoliv jsme spoustu jeho míčů nadrazili a pochytali, nestačilo to. Domácí téměř nechybovali, no a protože my jsme naším servisem domácímu příjmu příliš nezaškodili, tak zkušený nahrávač příliš neimprovizoval a celé dva zápasy v klidu jednoduše dohrál přes hlavní kůl. Nechyběla obětavost v poli, což byla asi jediná fungující činnost, ale to tentokrát nestačilo. Největším mínusem byla prakticky bezbodová obrana na síti. Na svoji obranu se ovšem setkala s velice zdatným protivníkem. Až na mírné zlepšení v prvním setu druhého zápasu jsme zejména zásluhou velkého množství vlastních chyb byli bez šance a domácí po zásluze dvakrát vyhráli. Určitá šance se naskytla v posledním setu druhého zápasu, kdy bylo objeveno sice správné, ale posunuté postavení domácích. Na naše opakované upozornění došlo po odehrání minimálně deseti míčů na pokyn rozhodčího k opravě jejich postavení. K bodové srážce však nedošlo, neboť oba týmy věděly datla, oba rozhodčí druhýho a domácí zapisovatelky raději třetího, protože se kromě zápisu statečně věnovaly mobilní komunikaci. Z čehož rozhodčí usoudili, že ze zápisu nejde zjistit, kdy se stala chyba a hrálo se dál … Tak prosím pěkně, k čemu máme mezinárodní zápis? Pojďme to psát na pytlík od svačiny a bude to stejný.

Výsledky:
TJ Sokol Česká Třebová - TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou 3:0 (22,16,13) a 3:1 (-20,20,19,17)

Komentář k našemu výkonu je uveden na začátku tohoto dnes obsahově skromného článku, není třeba jej tedy dále rozvádět. Hlavním negativem je ale skutečnost, že se nenašel nikdo, kdo by vzal zápas na sebe a nevýrazný výkon týmu zlomil. Bylo to neslaný nemastný, bez hecování a na pohled dost odevzdaný, byť bojovnost tam byla. Kdo tam byl, ví, o čem mluvím.

Po ztrátě všech šesti bodů zůstáváme sice na prvním místě, ale s náskokem pouhých dvou bodů na první místo a třech bodů na místo třetí, na kterém se nachází náš další soupeř a tradiční rival z Hrotovic. Vzájemné měření sil proběhne již tuto sobotu 9.12.2017 od 11.00 hod. na domácí půdě v hale Na Bouchalkách a zakončí tak první polovinu soutěže.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid