Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži "A" poslali Dvůr Králové domů bez bodu a vedou 2.ligu s náskokem 6 bodů 26.11.2017 | Zápasy

Muži "A" v sobotu na domácí palubovce přehráli Dvůr Králové a upevnili si vedení ve 2. lize. Komentář napsal trener Petr Podhrázký.


V dalším domácím utkání jsme v sobotu 25. 11. 2017 přivítali v hale Na Bouchalkách tým VK TAMBOR Dvůr Králové nad Labem. Hostující mužstvo je nováčkem letošního ročníku a zároveň jeho staronovým účastníkem, který si po ročním působení v krajském přeboru opět zajistil v jarní kvalifikaci druholigovou příslušnost. Po předchozích dobrých výsledcích figuroval poměrně překvapivě na třetím místě tabulky se ztrátou pouhých tří bodů na nás. V posledním měření předminulé sezóny jsme s královédvorskými na domácí půdě vybojovali dvě tiebreaková vítězství. Předzápasové prognózy tak nebyly jednoznačné a byla na místě jistá obezřetnost. Naše sestava vykazovala tentokrát v kolonce neúčasti dva záznamy, když chyběli nemocný Ondra Ťupa a dále smečař Míra Šťourač. Návrat do sestavy naopak nahlásili uzdravený nahrávač Honza Barák a relativně zdravý nemocný blokař Míra Hübl.

Do prvního zápasu jsme vstoupili soustředěně a se zdravou chutí po dobré hře a výsledku. Od počátku jsme soupeře přehrávali důrazem na síti. Hosté se sice snažili o odpor, ale postupem času nacházeli stále méně mezer v našich blocích. Skvěle fungující obrana na síti soupeře dostávala pod značný tlak a připisovala postupně jeden bod za druhým. Pokud se hostům povedlo otočit, tak byl jejich poměrně nedůrazný servis konfrontován s na letošní poměry velice dobře pracujícím příjmem, který umožnil nahrávce připravovat útočníkům dobré pozice jak na běžícím pásu. Zejména univerzál Ondra Trojánek proti svému oblíbenému soupeři předvedl další ze svých útočných koncertů a stylem 100% nebo nic ostřeloval hostující obranu. Náš výkon postupem času ubíral hostům elán a po hodině hry bylo po zřejmě našem nejlepším letošním výkonu hotovo. Jediným stínem zápasu bylo zranění kotníku blokaře Míry Hübla.

Do odvety jsme se samozřejmě rozhodli respektovat starou dobrou zásadu, že vítězná sestava se nemění, a proto jsme zřejmě i pod dojmem dopoledního snadného vítězství provedli v základu hned tři změny. Začátek zápasu se nám povedl, všechny herní činnosti šlapaly a nic nenasvědčovalo, že bychom měli mít v tomto zápase problémy. Hosté však hráli ve srovnání s prvním zápase o poznání odvážněji a postupně srovnali krok. Z naší hry se postupně vytratil důraz a najedenou jsme tahali za kratší konec provazu. Výsledkem byla zasloužená výhra hostů v prvním setu. Po zkoncentrování a bouřlivém mezisetovém povzbuzování, kdy za tři minuty padlo dohromady cca šest vět a z toho asi tak čtyři od trenérů, jsme ve druhém setu dali vzpomenout na ranní výkon a tuto sadu poměrně snadno opanovali, čímž se zdál vývoj tohoto mače ovládnut a dosavadní problémy zapomenuty. Ovšem chyba lávky. Vývoj začátku třetího setu byl jako ze zlého snu. Několik povedených míčů ze strany hostů, pár jejich skvělých zákroků v poli proti naší smeči z handy a než jsme se nadáli, byl stav při prvním technickém oddechu 3:8, přičemž dva ze tří našich bodů jsme získali po útoku prvním sledem… Nicméně jsme neustále bojovali a snažili se zejména udržet chladnou hlavu a víru ve skutečnost, že jsme lepší na síti a je jenom otázka času, kdy hostům přestane přát i štěstí. Tomu však šli hosté dovedně naproti a drželi si pohodlný náskok až do stavu 13:18, kterého dosáhli dvěma čistými esy za sebou. V této fázi zápasu však na jejich straně zapracovala nervozita, vyhodili zbytečně několik smečí, čehož jsme využili ke srovnání stavu v poslední možnou chvíli, a to na 23:23. Po několika povedených útočných akcích na obou stranách přišly okamžiky slávy blokaře Kuby Augustina, který nejprve vzorově zablokoval hostujícího středáka a pak hned na to přímým bodem z podání ukončil třetí set. Ve čtvrtém setu se, jak už to bývá, promítnul výsledek předchozí dramatické koncovky do psychické pohody obou týmů. My jsme byli nahoře a hosté se museli srovnat se ztrátou téměř vyhraného setu. Těsně po prvním technickém oddechu jsme výrazně odskočili a výsledek si již sebevědomě pohlídali. Na konci byl ohlášen míč, set a zápas v náš prospěch a výsledkem bylo zopakování šestibodového zisku u minulého týdne z Chvaletic.

Výsledky:
TJ CETL Cargo Žďár n. S. - VK TAMBOR Dvůr Králové n.L​3:0 (17,11,8) a 3:1 (-22,16,26,17)

​Tým dnes jako celek předvedl standardně bojovný a zodpovědný výkon, který ovšem byl tentokrát podložen podle známé fráze z úst Pavla Karocha zřejmou volejbalovou kvalitou, a to od všech zúčastněných. Výraznými výkony na sebe upozornilo hned několik hráčů. K již zmíněnému Ondrovi Trojánkovi se minimálně dorovnal smečař Jirka Pátek a dobrý výkon předvedl i Petr Kadlec na liberu.

​V tabulce zůstáváme na prvním místě a po ztrátách pronásledovatelů navyšujeme svůj náskok na šest bodů před druhou Chocní a devět bodů před naším dnešním soupeřem.

V dalším kole pojedeme za týden, tentokrát netradičně v neděli, na půdu letos solidně bodující České Třebové. Ta si dnes v nedělní dohrávce doma dokonce vyšlápla na v této sezóně opětovně dobře hrající Hrotovice, takže nás zřejmě nečeká nic jednoduchého, ovšem pokud předvedeme svůj standard, měli bychom bodovat.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid