Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Muži „A“ s Hrotovicemi – 1 vítězství, 3 body a výkony jako den a noc 11.12.2017 | Zápasy

Komentář k letošnímu poslednímu utkání mužů doma s Hrotovicemi napsal trenér Petr Podhrázký.


​V sobotu 9. 12. 2017 jsme se utkali v posledním podzimním zápase první poloviny 2. ligy ve volejbale mužů v hale Na Bouchalkách s týmem Sokol Hrotovice Sport Hotel. Předzápasové vyhlídky před střetnutím s dlouholetým účastníkem soutěže byly poměrně nečitelné. Oby týmy na podzim zatím střídají jednoznačná vítězství s překvapivými porážkami. Hrotovice se pomalu výsledkově vrací na špici tabulky. Jejich sestava na rozdíl od minulé sezóny netrpí tolik zraněními a to se logicky odráží ve zlepšených výsledcích. V posledním kole jasně zvítězily nad Malou Skálou, ale předtím překvapivě zaváhaly v České Třebové. My jsme doma jasně přehráli Dvůr Králové, ale pak solidárně zklamali kde jinde než v České Třebové. Přesto byly předzápasové prognózy lehce příznivější pro nás, postavení v tabulce (my 1., Hrotovice 3. a s tříbodovým odstupem) a výhoda domácího prostředí toho měly být důkazem. Naše sestava byla pro tentokrát opět oslabena, to však už ani nemá cenu komentovat … Především zdravotní indispozice obou stálých blokařů dala proto herní příležitost našim juniorům.

​Do prvního zápasu jsme nastoupili koncentrovaně a s jasně danou taktikou. Od prvního míče byla znát naše výrazná převaha. Vše skvěle vycházelo a zapadalo do sebe. Výborným výkonem jsme dostali hosty do výrazné defenzivy, v každé činnosti jsme byli lepší a zejména blok zaznamenal tolik bodů jako jindy ani za dva zápasy. Byť hosté dělali, co mohli, dostávali míče na naši stranu velmi obtížně. Pod stupňujícím se tlakem se jejich hra od druhého setu zhroutila, obdrželi dvě do křupava vypečené housky a my jsme pohodlně po nejlepším výkonu v sezóně dokráčeli pro vítězství 3:0.

​S vědomím, že 2. zápas bude o něčem jiném, jsme přistoupili k odpolední odvetě. Základní sestava proto doznala změny jen na jednom smečařském postu. Ovšem na druhé straně sítě stál tentokrát zcela jiný protivník. Hrotovičtí výrazně zpřesnili příjem, jejich útok byl o několik úrovní výše než dopoledne a o poznání kvalitnější servis držel naše útočníky na distanc. V prvních dvou setech byla k vidění přetahovaná o každý míč. Po prvním ztraceném setu se nám podařilo druhý zásluhou vzepětí na podání získat pro sebe. V dalších dvou setech nám však již došla pára a nechybující Hrotovice si zaslouženě došly pro 3 body. Co dodat, věčná škoda …

Od začátku zápasu jsme se nechytli na příjmu, to byl zřejmě hlavní kámen úrazu. I přes tento omezující fakt dělal nahrávač Honza Barák, který byl dnes naším nejlepším plejerem, co mohl. Hosté však houževnatě bránili a postupem času zcela převzali kontrolu nad vývojem zápasu. Další dva sety si již zkušeně pohlídali a zaslouženě zvítězily 1:3.

Výsledky:
TJ CETL Cargo Žďár n. S. – Sokol Hrotovice Sport Hotel​​3:0 (16,13,10) a 1:3 (-22,23,-16,-17)

​Po odehraných zápasech zůstáváme na 1. místě se stejným náskokem jako před tímto zápasem, tzn. 2 body na Choceň a 3 na Hrotovice. Stáváme se tedy podruhé v historii mužského žďárského volejbalu podzimním druholigovým mistrem. I přes obtížný jarní los, kdy hrajeme pětkrát venku a navíc na hřištích soupeřů z horní poloviny tabulky, pevně doufáme v další medailový počin i po skončení posledního 36. zápasu.

​Drobné hodnocení po první polovině sezóny lze začít bezpochyby zmínkou o rozsáhlé marodce, která zasáhla naši sestavu a na nahrávačském postu byla asi příčinou našich porážek na Proseku a v Malé Skále (samozřejmě kromě dobrého výkonu soupeřů). Další bodové ztráty šly na vrub našich nevyrovnaných výkonů, kdy střídáme výborné výkony s průměrnými. Zde se zřejmě zákonitě projevuje nízká tréninková vytíženost většiny kádru.

Výrazným kladem jsou 3 vyhrané tiebreaky otočené po nepříznivém stavu 0:2. Zřejmým pozitivem je nebojácné působení juniorů Kuby Augustina a Petra Sobotky na blokařském postu.

Na závěr bychom chtěli opět poděkovat oddílu za vytvořené podmínky, rovněž našim sponzorům a zejména hlavnímu sponzorovi družstva mužů firmě CETL Cargo s.r.o. Hlinsko. Dík patří i divákům za projevenou přízeň a účast na našich zápasech. V poslední řadě pak zcela zřejmě patří uznání trenérům B týmu, Zbyňkovi Kalinovi a Vlastovi Elblovi, kteří dle našich potřeb uvolňují ze svých řad hráče pro potřeby áčka a tím omezují své bodové předpoklady a naděje při svých zápasech.

Dalším domácím zápasem bude až 20.1.2018 utkání s pražským Prosekem, kterému máme co vracet. Tomuto zápasu bude 13.1.2018 předcházet důležité měření sil v Hradci Králové proti místní Slavii.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid