Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Malá Skála ze Žďáru neodvezla ani bod - povedený reparát žďárských mužů za podzimní maloskalský výlet 11.02.2018 | Zápasy

Komentář k dalšímu domácímu druholigovému zápasu žďárských mužů napsal trenér Petr Podhrázký


Po týdenní pauze na odpočinek odstartovalo v sobotu 10.2.2018 družstvo mužů TJ Žďár nad Sázavou do poslední třetiny programu letošní sezóny. Soupeřem v hale Na Bouchalkách nám tentokrát byl tým TJ Sokol Malá Skála, který je reprezentantem malé tisícové obce nacházející se v těsném sousedství Železného Brodu a Jablonce nad Nisou. Sestava našeho celku vykazovala v kolonce absencí na naše poměry relativně malý počet čárek, a to jednoho chybějícího nahrávače (Honza Barák) a jednoho univerzála (Ondra Ťupa). Zbytek kádru byl připraven do hry, i když ne všichni zdravotně v úplně ideálním stavu.

Z podzimního měření sil v maloskalské školní tělocvičně jsme si přivezli hubené dva bodíky za vítězství v tiebreaku, takže o motivaci tento skromný zisk dnes vylepšit bylo postaráno. Ambice hostů byly určitě podobné, ale jejich dnešní zápasová soupiska byla oslabena o nejlepšího hráče, takže hned zpočátku bylo zřejmé, že kvalitní maloskalský útok středem nebude takovou hrozbou. Do prvního zápasu jsme tedy nastoupili koncentrovaně a od samého počátku nenechali maloskalské nadechnout. V průběhu každého ze tří odehraných setů jsme si vytvořili kvalitním útokem z obou kůlů dostatečný náskok, který nám v jejich závěrech zaručil klid a pohodu pro jeho poměrně snadný zisk. Za hodinu a něco bylo tedy po zápase a na našem kontě přibyly tři body.

Ve druhém zápase vše nasvědčovalo, že bude mít totožný průběh jako dopoledne. První set uhrál soupeř jedenáct bodů a druhý měl až do svého konce z naší strany podobně dominantní charakter. V jeho závěru se již ale objevily na maloskalské straně známky odporu a jejich drobná bodová korekce skóre dala tušit, že set třetí bude mít možná vyrovnanější průběh. Stalo se. My jsme trochu slevili na přesnosti a důrazu a bojující hosté se chopili své šance. Dobře bránili, kvalitně útočili a do poloviny setu měli již poměrně výrazný náskok. My jsme sice ještě stihli na stavu dvacet srovnat, ovšem pár našich chyb znamenalo ztrátu tohoto setu a snížení maloskalských na 2:1. Tento třetí set byl prostě klasickým setem, kdy se schází chyby a smůla na jedné straně a úspěšné zákroky a štěstí na straně druhé. Ke cti našeho celku patří, že se nenechal touto skutečností ovlivnit, ale naopak jej to namotivovalo a zlepšeným výkonem odkázal hosty do zpočátku zajetých kolejí. Zvýšením důrazu a přesnosti na servisu jsme si po vyrovnaném začátku vytvořili do druhého technického tajmu dostatečný šestibodový náskok a hosté již do konce tohoto setu nenašli odpověď na naši hru. Další tři bodíky se tedy přisypaly na náš bodový účet.

Výsledek:
TJ CETL CARGO Žďár nad Sázavou - TJ Sokol Malá Skála 3:0 (19,15,16), 3:1 (11,16,-23,15).

Tato volejbalová sobota tedy skončila naším plným ziskem šesti bodů. Hosté se prezentovali o poznání horším výkonem než v podzimním měření sil. Zbraní, která nám dělala starosti, byl v některých fázích zápasu útok ze středu. My jsme předvedli spolehlivý výkon ve všech činnostech, možná chvílemi lehce váznul servis, ale nebylo to nic dramatického. V tabulce stále zůstáváme na prvním místě. Letošní velmi vyrovnaná sezóna v tomto dvojkola zaznamenala další řadu překvapivých výsledků na úkor favorizovaných celků, Choceň i Hronov ztratili po třech bodech za jednu prohru venku a Hrotovice dokonce body všechny za prohry dvě. Náš náskok na druhou Choceň tedy narostl na tři body, na třetí Hronov na bodů pět a na čtvrté Hrotovice dokonce na deset. A právě v dalším kole dojde k souboji o první místo, kdy jedeme do Chocně. Tyto dva nadcházející zápasy se tak vzhledem k postavení obou týmů v tabulce jeví jako utkáními jara. Tým, který v těchto zápasech výrazně zaboduje, se velmi výrazně přihlásí o mistrovský titul. Nechme se tedy překvapit a doufejme v zisk co nejvíce bodů ve prospěch našeho celku.

Několik desítek dalších fotek z průběhu dnešního souboje je k vidění v sekci Fotogalerie.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid