Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

KP juniorů ve Žďáře n. S. – plný bodový zisk domácích 22.01.2018 | Zápasy

Autorem článku je blokař Jan Gregor, který doplnil svými postřehy trenér Z. Kalina.


Neobvykle, již po čtrnácti dnech, pokračoval krajský přebor juniorů dalším turnajem, který již podruhé (a také naposled) v nastávající sezóně pořádal náš oddíl v tělocvičně ZŠ Palachova. Výjimečně nikdo nezaspal, nikdo se nezapomněl ani na Kampě, ale kompletní jsme stejně nebyli, protože chyběli marodi Luboš Augustin, Ondřej Švoma a Tomáš Němec.

V prvním zápase jsme hráli již tradičně s Havlíčkovým Brodem, který přijel tentokrát v silnější sestavě oproti minulému turnaji. Začali jsme celkem vlažně, protože některým hráčům chvíli trvalo než se přepnuli z ranní rozespalosti do hracího režimu. Od poloviny prvního setu jsme už plně kontrolovali hru a nenechali jsme soupeři žádný prostor pro rozehrání. S přehledem pohlídaný set jsme zvládli jednoznačně 25:14. Druhý set, jak už je naším zvykem, jsme tentokrát nepodcenili a stejným poměrem ho vyhráli také 25:14.

Ve druhém zápase nás čekal vedoucí tým tabulky ŠSK Demlova Jihlava, na který jsme ztráceli ze druhého místa 4 body. Před zápasem jsme měli jedno zápasové volno, které všichni využili k omrknutí dalších soupeřů a také k „rozcvičení". Zodpovědný přístup hráčů k zápasu a kvalitní, ne moc plachtící servis kapitána Dana pomohl k výhře v prvním setu v poměru 25:19. Začátek druhého setu, jak už bývá naší tradicí, jsme slušně pr****li, ale díky tentokrát včasnému probuzení a výkonům Penyho a Sobyho, kteří skoro neomylně skládali nahrávky od velmi dobře hrajícího kapitána Dana, jsme nepříznivý stav nakonec i s malým přispěním soupeře otočili v náš prospěch na 25:23.

V posledním zapase turnaje náš čekal Drásov, který tentokrát nepřijel v optimální sestavě. Zápas jsme až na několik drobných chyb zvládli velmi dobře a kvalitně a s přehledem vyhráli 25:15 a 25:19. A naštěstí jsme ani nezbourali tělocvičnu „jistým“ závěrečným dělovým skákaným servisem v koncovce druhého setu.

V domácím prostředí jsme konečně předvedli výkony, za které se vůbec nemusíme stydět a ukázali jsme, že umíme hrát i pohledný volejbal. Se třemi výhrami za 9 bodů jsme se dotáhli těsně za první příčku KP a jelikož tým Jihlavy ztratil ve vyrovnaném zápase s H. Brodem ještě bod, od vedení nás dělí už jen jeden prohraný set navíc.

Velké poděkování fanouškům, kteří nás dnes přišli podpořit.

Krátké hodnocení trenéra:

Velká spokojenost s předvedenou hrou a přístupem všech hráčů a plným bodovým ziskem. Vyzdvihnout musím tentokrát nahrávače Dana Pavlíka, který konečně ukázal, že je pro tým tím správným kapitánem a tahounem. Doufám jen, že podobné výkony zopakuje nejen on, ale i ostatní hráči na zbývajících třech turnajích a splníme cíl, který jsme si všichni dali před začátkem soutěže.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid