Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky získaly v Třebíči jen 1 výhru 11.11.2018 | Zápasy

Juniorky v neděli 11.11. odehrály v Třebíči předposlední turnaj základní skupiny. Ze 3 utkání jsme vyhráli pouze jedno, s KCTM Vysočina, na Třebíč ani Jihlavu tentokrát jejich výkon nestačil. Komentář k utkáním napsala Lucka Štursová a doplnili jej trenéři.


Komentář Lucky

První zápas jsme hrály s KCTM. Naše hra se přizpůsobila soupeři a občas to bylo zmatené přehrávání, ale dokázaly jsme zápas vyhrát 2:0 s velkým náskokem. Druhý zápas byl s Jihlavou. V prvním setu jsme nebyly schopné pořádně přihrát a zasmečovat. Začátek druhého setu se nám taky příliš nevydařil a za stavu 7:17 si náš trenér vzal 2x hned po sobě time, čímž rozhodil soupeře a hlavně my jsme se dokázaly vzpamatovat a začaly jsme hrát odvážně. Zápas jsme sice nevyhrály, ale končil stavem 23:25, což byl nakonec skvělý vzestup. Třetí zápas jsme hrály s domácí Třebíčí. První set se nám nedařilo vůbec, hrály jsme špatně a soupeřky nás dokázaly upodávat. Ve druhém setu se trošku promíchala sestava a vše se obrátilo, dokázaly jsme opět zpracovat míč a zaútočit. Set jsme vyhrály a šly jsme do tiebreaku. Ten byl hodně vyrovnaný a snažily jsme se, jak jen to šlo, ale bohužel jsme nedokázaly vyhrát.


Komentář trenérů
Ve značně zredukované sestavě jsme nakonec odjeli v počtu 9 hráček. Na nahrávce byla Simča, která nám přišla vypomoct z žákyň, naopak žákyním jsme jako kompenzaci přenechali Ellu, kterou na liberu zastoupila Lucka Štursová.

V prvním utkání náš čekal tým KCTM, který jsme v úvodním setu rozstříleli podáním, prakticky chyběla jakákoli mezihra, pokud k ní došlo, soupeře jsme jednoznačně přehráli také na útoku. Do 2. setu jsme se poněkud přizpůsobili, ale v polovině setu jsme zabrali a získali i 2. set a 3 body do tabulky.

Druhým soupeřem byl náš největší konkurent o čelo tabulky, jihlavská Demlovka. První set byl tragický, uhráli jsme 8 bodů, soupeři stačilo jen dobře podávat, čekali jsme na konec setu jako na smilování. Druhý set naše letargie pokračovala, za stavu 7:17 jsme si vybrali 2 oddechové časy hned po sobě, minutu si vysvětlovali, že takhle to fakt nejde a že se to pokusíme ještě zvrátit. A potom se začaly dít věci... Byli jsme jako vyměnění, rvali se o každý míč, tvrdě podávali, skládali míče do pole soupeře a stahovali jeho náskok. Povedlo se nám to až do stavu 24:23, kde nás naše zkažené podání stálo ještě zajímavější koncovku. Toto naše vzepětí bylo velikým, ale bohužel také jediným pozitivem tohoto turnaje. Je to v nás, ale těžko se to dostává ven a jen výjimečně. Škoda...

K poslednímu zápasu s domácí Třebíčí jsme nastupovali po delší pauze a dvou odehraných zápasech, což se projevilo na naší koncentraci a také ubylo sil. První set byl opět problém s přihrávkou, soupeř nás přehrál 25:13. Druhý set jsme prostřídali sestavu a přineslo to oživení a naši výhru 25:13. Do půlky tiebreaku jsme se se s velmi dobře hrajícím soupeřem přetahovali o body, ale pak jsme opět udělali několik chyb a soupeři tak připadly 2 body za výhru 15:12.

Z Třebíče tedy nakonec vezeme pouze 4 body za 1 výhru a 2 prohry (z toho jednu v tiebreaku) a v tabulce držíme 2. místo. Poslední turnaj základní skupiny bude v Jihlavě 25.11. na palubovce KCTM. Zde se určí, kdo bude naším soupeřem ve čtvrtfinále play-off, které budeme chtít zcela určitě zahajovat doma, proto musíme uhájit 2. příčku. Známe termín čtvrtfinále (sobota 9.12.), ale zatím ne soupeře. Máme ale hodně co zlepšovat, zejména přístup k utkání a taky sebevědomí, protože volejbal se nedá hrát, pokud se bojíme, abychom neudělali chybu a nerveme se o výsledek. Z tohoto hlediska snese přísnější měřítko pouze Niky a částečně také Viki a Barča, ostatní by na tom měli začít usilovně pracovat.

Výsledky:
KCTM Vysočina - TJ Žďár nad Sázavou 0:2 (10:25, 20:25)
SŠK Jihlava - TJ Žďár nad Sázavou 2:0 (25:8, 25:23)
VK Třebíč - TJ Žďár nad Sázavou 2:1 (25:13, 13:25, 15:12)

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid