Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Juniorky oslavily titul a zakončily sezonu bez jediné porážky 26.03.2017 | Zápasy

Juniorkám se podařilo vyhrát celou soutěž bez ztráty jediného bodu a právem v sobotu po zápase s Třebíčí oslavovaly nejen další 2 výhry 3:0, ale hlavně titul přeborníka kraje Vysočina. Komentář nejen k tomuto poslednímu utkání, ale i k celé sezoně napsala kapitánka týmu Míša Janovská, svůj pohled doplnila také nahravačka a zastupující kapitánka Kája Sekničková, jako tradičně jej také doplnili trenéři.


Komentář Míši:

"Jdem si pro zlato!", tak tahle věta zazněla na začátku sezóny. A svůj cíl jsme splnily. Celá sezóna byla v podstatě jen o nás, dařilo se nám, když jsme hrály svou hru, někdy jsme se ale nechaly uspat a hrály jsme jen to, co jsme potřebovaly, ale i tak to stačilo. Pro holky, které hrajou i ligu kadetek, byl styl hry v krajském přeboru změnou, které se musely přizpůsobit. Někdy nám sice trvalo déle, než jsme se začaly svou hrou soupeře převyšovat, hrály jsme na půl plynu, ale každým zápasem jsme se stávaly vůči uspávací hře odolnější a byly jsme to my, kdo tahal za delší kus lana. Mohly jsme si v klidu vyzkoušet různé herní kombinace a dokázaly jsme si hru užít.
Velkou část týmu tvoří kadetky, proto doufám, že se nám kvalifikace vydaří, a holky si v příští sezoně zahrají zaslouženě v 1. lize juniorek.


Komentář Káji:

Hlavní cíl této sezóny byl jasný, vyhrát krajský přebor juniorek, abychom se posunuli výš. Myslím si, že nám nakonec vyšlo ještě lépe, než jsme čekali, a to že jsme za celou sezónu neztratili ani bod mluví za vše. Po celou sezónu jsme měli nad všemi soupeři navrch, což jsme také ukázali v sobotní zápase, kdy nám stačil průměrný výkon k výhře. Zápasy jsme si skvěle užívali a i přes občasné výpadky jsme vždy dokázali otočit nepříznivý stav a vyhrát. Celá sezóna byla skvělá a teď už nám zbývá jenom poslední krok, a to kvalifikace o 1. ligu juniorek, kterou budeme hrát za dva týdny.

Komentář trenérů:

Cíl jsme splnili na jedničku s hvězdičkou a ještě 2x podtrženou, protože vyhrát všechna utkání a nepřijít ani o jeden bod, to se jen tak nepodaří. Sezona nám ještě zdaleka nekončí, protože jdeme do kvalifikace o 1. ligu juniorek. O víkendu 8.-9. dubna se v Turnově utkáme o 2 postupová místa s domácím Turnovem, Českými Budějovicemi, Lanškrounem a Poličkou.
Rádi bychom si ligu v příští sezoně zahráli, ale pokud se to nepodaří, svět se určitě nezboří, takže do kvalifikace můžeme jít s chladnou hlavou a užít si výlet do Turnova jako prodloužení sezony a odměnu za celoroční kvalitní práci. Děkujeme všem, kteří nám po celou dobu fandili a jakkoli nás podporovali, protože bez nich bychom to nedokázali.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid