Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ani skvělý výkon nepomohl starším žákyním k plnému zisku bodů 04.11.2018 | Zápasy

Dnešní zápas komentuje smečařka Terka Mokričková a trenérka Martina Topinková.


Komentář Terky:
V neděli 4. 11. jsme se vydaly do Pelhřimova. V Pelhřimově nás čekaly domácí a Bedřichov, se kterým jsme hrály o týden dříve.

V prvním zápase nás čekal Bedřichov, který nabral nové hráčky. Věděly jsme, že soupeřky jsou volejbalové, ale také hratelné. Do zápasu jsme nastoupily odhodlaně a praly jsme se o každý balón, ale objevily se malé chybky, které nás dělily od vítězství, a proto 1. set patřil Bedřichovu. Druhý i třetí set vypadal obdobně. Velmi jsme se snažily obrátit vítězství na naši stranu, ale chybělo nám trochu štěstí. Zápas tedy skončil 3:0 pro Bedřichov, ale myslím si, že jsme hrály opravdu velmi dobře.

V 2. zápase jsme měly hrát proti domácímu Pelhřimovu. Čekal nás tedy úplně jiný volejbal než v prvním zápase. V 1. setu jsme byly ještě rozehrané z předchozího zápasu, a proto jsme dokázaly udržet pozornost a tento set tedy patřil nám. V 2. setu jsme trochu prohodily sestavu a ze začátku se nám dařilo, ale potom jsme začaly dělat velmi zbytečné chyby a už jsme nebyly tak pozorné a po napínavé koncovce se z vítězství v 2. setu radovaly soupeřky. Ve 3. a 4. setu jsme vrátily sestavu zpět a sety probíhaly podobně jako set první. Zápas skončil 3:1 výhrou pro nás.

Sestava: Evča, Johy – náhra; Simča, Lucka – účko; Ráďa, Anežka, Kristýnka, Agnes – blok; já, Anežka, Zuzka, Anička Š. – smeč

V zápasech nám velmi pomohli rodiče a starší žáci, kteří nám horlivě fandili, a proto Vám chci poděkovat za skvělou podporu :)

Komentář trenérky:
4.11. jsme se staršími žákyněmi vyrazili do Pelhřimova. V tělocvičně ZŠ Osvobození už bojovali naši starší žáci a tak jsme se těšili na vzájemnou podporu při hře.

V prvním utkání nás čekaly holky z Bedřichova, které jsme minulý týden porazily. Dnes ovšem dorazily v jiné, daleko silnější sestavě. I tak jsme od počátku prvního setu vedly. Zlom nastal za stavu 14:14. Od té doby nám soupeřky vždy o bodík, či dva uskakovaly a to jim vydrželo až do koncovky. Druhý set se vyvíjel podobně, jen v koncovce jsme vedly my. Bohužel za stavu 23:22 pro nás zaúřadovala paní rozhodčí, a tak jsme nakonec prohrály 2. set 24:26. Ve 3. setu jsme věděly, že nemáme co ztratit. Opět jsme bojovaly až do dramatické koncovky, kterou rozhodla opět paní na empairu pro Bedřichov. Gratulace trenéra soupeřek s tím, že je dnes rozhodčí podržela, stejně nezlepší špatný dojem z utkání, ve kterém holky předvedly skvělý výkon.
Druhý zápas proti domácím byl pro nás zajímavý zejména tím, že nás v hledišti podporovali a hnali vpřed také žáci a jejich rodiče. V 1. setu nastoupila základní sestava, kterou jsme po úspěšném úvodu postupně prostřídaly. I tak jsme jednoznačně vyhrály 25:12. Do 2. setu jsme výrazně prostřídaly a to se nám nevyplatilo. Tento set jsme po nevýrazném a opatrném výkonu pustily soupeřkám 22:25. V dalším setu jsme neriskovaly se sestavou a výhra i přes horší podání byla naše. Stejně probíhal i dopadl set poslední. Ztracený 2.set trochu mrzí, ale zase dostaly šanci všechny hráčky.

Výsledky:
ZR – Bedřichov 0:3 (20:25, 24:26, 22:25)
ZR – Pelhřimov 3:1 (25:12, 22:25, 25:15, 25:12)

Dnešní zápasy byly jako noc a den. V 1. utkání proti nám nastoupily kvalitní hráčky z Bedřichova, se kterými jsme odehrály výborné a hlavně vyrovnané utkání. Holky dobře podávaly, slušně přijímaly, a tak se dařilo i na útoku. Opět ale bylo znát, že vyhrávat vyrovnaná utkání se teprve učíme. V 2. zápase nás čekal soupeř ze spodní části tabulky a tak se spíš pinkalo a „přehazovalo“. Nám se zejména ve 2. a 3. setu dařilo méně na podání. Ale vítězství jsme přece jen vydřely!

A ještě na závěr:
Dnes to byl pro mě moc těžký den. Strašně, ale opravdu strašně moc jsem holkám přála vyhrát (a že na to dnes měly)!!! Bohužel ne vždy rozhodují jen hráčské výkony…. I tak musím všem holkám poděkovat za to, co předvedly, protože takto si představuju týmovou hru!!! Důležitá je totiž každá hráčka!!!
A moc děkujeme všem rodičům a hlavně klukům za úžasnou atmosféru v hale. Takový funclub nám můžou všichni jen závidět! :) :) :)


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid