Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy v České Třebové: Fantastický začátek se smutným koncem… 19.02.2018 | Zápasy

Komentář k utkání žen napsala blokařka Ivana Koutková.


27. a 28. kolo druholigové soutěže žen jsme si jely rozdat dne 17.2.2018 na domácí půdu holek z České Třebové. Tyto soupeřky jsou právem už hezkých pár let v samém čele tabulky, jejich hra je pestrá, opírající se hlavně o tvrdý útok ze všech postů a kvalitní servis, což zaručovalo ještě před zápasem kvalitní hru minimálně na jedné straně sítě.

Na toto dvojutkání jsme v pátek, kdo mohl a přišel, kvalitně potrénovaly, abychom eliminovaly co nejvíce naše chyby a nechaly chybovat soupeřky. Po tréninku již ladila svoji formu každá individuálně – naše juniorky i některé seniorky skotačily na plese a zbylé seniorky poladily formu noční směnou starající se o nemocné děti či vařením a zajišťováním chodu rodiny po dobu naší sobotní nepřítomnosti, aby zbytek rodiny nestrádal. Nabízí se tedy otázka, zda to nemají muži v tomhle jednodušší??? :-)

Naše řada hráček s blížícím se koncem sezony řídne, v sobotu s námi neodcestovala navíc nemocná Zuzka Matoušková, z našeho seniorsko-juniorského teamu se tedy stále více stává team juniorský ;-) V 8 kusech jsme se vešly v pohodě do 2 aut a vyrazily. Naše utkání se odehrála v nově zrekonstruované nové hale, takže možné obavy o to, zda strop haly spadne či nespadne podruhé, byly při vstupu do haly větší než obavy o samotný výsledek.

Do zápasu jsme nastoupily s velkým odhodláním zahrát si hezký, rovnocenný volejbal s velmi kvalitním soupeřem, potrápit je a získat body do tabulky. Nervozita nebyla na místě, mohly jsme jen překvapit. Ani holky z Č. Třebové ovšem nebyly ve své optimální sestavě, z důvodu absence nahrávačky nahrávala smečařka, což se zřejmě projevilo na pestrosti jejich hry a nám to trošinku nahrávalo do karet. Na naší náhře stanulo opět naše mládí – Kája S. a Ivča Ť. se přesunula opět na hlavní smeč. Ostatní hrály na „svých“ tradičních postech. Na obou stranách sítě se hrál, myslím, kvalitní volejbal. Bylo cítit z každé z nás, jak moc chceme vyhrát. Hrálo se kolektivně, bojovně o každý míč, radost z každého bodu byla fakt obrovská. Snažily jsme se zatlačit servisem (i ty, kterým to někdy nevyšlo, se fakt snažily) a znepříjemnit jim tak šanci na dobrý útok a ten pak zadržet kvalitním blokem. Úvodní set se tahal až do samé koncovky, kdy ho ukončila poměrem 30:28 bodům Česká Třebová. Následující 2. a 3. set jsme si nenechaly vzít a pyšně oba ukončily my. Ve 4. setu jsme opět v koncovce zaváhaly a těsným poměrem 26:24 si připsaly set na svoji stranu soupeřky a otevřely si tím bránu do 5. setu. V něm jsme všem přítomným divákům, včetně kecalů, ukázaly, že jsme to my, kdo chce v tuto chvíli vyhrát víc! Hned v úvodu setu jsme si dokázaly vytvořit náskok, který jsme na druhé straně sítě již jen navýšily na možných 15 bodů a dokráčely si tak k nečekanému ale zaslouženému vítězství 3:2!! Myslím, že poslední míče jsme již každá z nás dohrávala s husí kůží po těle jako struhadlo, což dokazovalo, jak moc jsme všechny hrály srdcem!!

TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – TJ Žďár nad Sázavou 2:3 (28,-22,-17,24,-8)


K odvetě jsme nastupovaly necelou hodinu po odehraném prvním zápase, takže nebyl čas se ani nacpat ani rozsedět, bylo to tak akorát. Trochu uspokojené dopoledním vítězstvím byl rozjezd druhého zápasu o poznání vlažnější, a to oboustranně. Úvodní set byl tedy celkem bídný na obou stranách, jeho vítězství připadlo na stranu soupeřek. Ve druhém setu trenérka Evča sáhla po změně, kdy na náhru „vrátila“ po čase Ivču Ť. a na smeč šla Barča M. Tato změna nebyla vůbec mířena proti dosud dobře nahrávající Káje, nýbrž bylo to s jedinou možnou střídající hráčkou na lavičce změnou, která šla udělat a zkusit jít naproti dalšímu vítězství. Že šlo o dobrý tah, se záhy ukázalo, kdy si i Barča na smeči skvěle poradila s vysokým ženským blokem a přehrávala holky dobře mířeným lobem k zadní lajně. Vše začalo zase fungovat, vedly jsme a pak………Ivče Ť. z ničeho nic prdla achilovka :-( V tu chvíli nám všem přihlížejícím v tento den již podruhé naskočila husí kůže a slzy se nám draly do očí…Kája se tedy vrátila na náhru. 2. set jsme ještě dokázaly vyhrát a vyrovnat tak stav na 1:1, leč naše hlavy zaplnily myšlenky na zraněnou Ivču, která v tu dobu sváděla svůj boj v nemocnici, a tak jsme bohužel nedokázaly již navázat na vítěznou vlnu. Náš cíl se rázem změnil na heslo „hlavně se nezranit“, protože jsme zůstaly hrát již jen 6 + 1 bez možnosti dalšího střídání. 3. set byl tedy vyloženě průserový. I přes herně lepší 4. set jsme ale nedokázaly holkám vzít vítězství podruhé, takže prohra 1:3…

TJ Sokol Geodézie Česká Třebová – TJ Žďár nad Sázavou 3:1 (18,-22,12,19)

Sestava: Koutková I., Ťupová I., Martincová V., Mokričková K. Mokričková B., Sekničková K., Šamořilová D., Zamrazilová M.

Ze sobotního duelu v nás tedy přetrvává obrovská radost z jednoho naprosto nečekaného a famózního vítězství, ale i obrovský smutek v podobě velkého a vleklého zranění Ivči Ť.

Poděkování patří opět naší trenérce Evče, bez které bychom nebyly tam, kde jsme a bez které by nevládla v týmu taková pohoda, jaká je a dále všem účastnicím - mladým i starým, které se statečně perou s nástrahami této soutěže a věnují tomu svůj osobní čas. Věřím, že všechny zkušenosti (a nejen ty volejbalové), které s námi sdílí i naše juniorky, dobře zúročí v dalších letech ;-)

Ivče přejeme co nejméně bolesti, hodně sil a v rámci možnosti brzké uzdravení. Chybíš nám, Ivííí!!!

24.2. odjede naše torzo žen k dalšímu venkovnímu utkání do Havlíčkova Brodu, kde se budeme doslova prát o další body a snažit se upevnit tím slušné umístění v tabulce. Kdo chcete, držte nám palce!

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid