Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy po utkání s ČVUT Praha udržely 7. příčku druholigové tabulky 24.03.2019 | Zápasy

Komentář k utkání žen napsala hrající trenérka Ivana Koutková.


K poslednímu zápasu letošní sezóny jsme nastoupily v domácím prostředí naší žďárské haly v sobotu dne 23.3.2019. Soupeřkami nám byly hráčky ČVUT Praha. Jde o tým z popředí tabulky, před utkáním se nacházel na 4. místě. Opírá se o zkušené hráčky a jeho volejbal nám na podzim v posledním předvánočním zápase příliš neseděl. V Praze jsme tehdy uhrály jediný set a toužily jsme tyto porážky odčinit. K důležitosti těchto zápasů vzhledem k našemu postavení v tabulce a eventuálním boji o záchranu, pokud by naši pronásledovatelé naplno bodovali, lze říci jen to, že jsme k absolutní jistotě záchrany bez ohledu na ostatní potřebovaly získat dnes 3 body.

Naše sestava byla kompletní, a tak jsme do prvního zápasu vstoupily odhodlaně a s přáním uspět hned v prvním zápase. Ovšem soupeřky nám naše plány hned od 1. setu hatily. Po celé první dva sety byly lepší, zejména na útoku měly povětšinou razantnější a přesnější údery než my a to se projevilo na výsledku. První 2 sety jsme za nimi zaostávaly a ani v jednom z nich se nedostaly do koncovky, byť ve druhém se nám povedl začátek a krok jsme držely i v jeho druhé polovině. Ve 3. setu nebyl vývoj skóre příliš odlišný, a tak se zdálo, že odejdeme poraženy. Za stavu 20:24 se nám však povedl ojedinělý kousek, kdy jsme sérií Barčiných dobrých podání nejen srovnaly, ale i celý set vyhrály. Po snížení stavu na 1:2 na sety jsme tedy byly v mírné psychické výhodě, kterou se ovšem využít nepodařilo a vše se vrátilo do starých kolejí, kdy pražské hráčky byly prostě o těch pár bodů lepší. Výsledkem ranního duelu tedy byla naše porážka 1:3 a nastala chvíle čekání na výsledek Svitav. Web ovšem nakonec odhalil vytouženou a tajně očekávanou informaci o porážce Svitav v Říčanech. Tím se naše záchrana ještě před úvodním hvizdem 2. zápasu stala jistotou!

Do 2. zápasu jsme tedy šly již bez obav a stresu, který nás po pravdě provázel po většinu našich zápasů v této sezóně, neboť se nám zejména na jaře výsledkově ani herně moc nedařilo. Soupeřky daly šanci i zbývajícím hráčkám a my toho všeho zpočátku zápasu využily. I v naší sestavě jsme provedly změny, kdy se role ústřední nahrávačky ujala Kája, na smeč šla Lukša a Hanka si zahrála po čase na postu univerzála. První dva sety jsme po vyrovnaném průběhu získaly pro sebe a zdálo se, že si jdeme pro vítězství. Ovšem bohužel nestalo se. ČVUT přece jen ukázalo svoji sílu a začalo nás od 3. setu přehrávat. Nám se zhoršil příjem, ale nahráno bylo i přesto docela dobře, a na útoku jsme dnes hrály svůj lepší zápas. Soupeřky ale byly prostě opět lepší. Těsně prohraná koncovka ve 3. setu předznamenala výsledky i těch dvou dalších, které již byly jasnější, a pražský volejbal byl tak znovu nad naše síly. Prohrály jsme v tomto posledním zápase 2:3.

TJ Žďár nad Sázavou – ČVÚT Praha 1:3 (-18,-21,24,-20) a 2:3 (23,22,-24,-21,-11)

Sestava: Čermáková D., Koutková I., Martincová V., Mokričková B., Mokričková K., Sekničková K., Ťupová I., Zamrazilová M.

7. místo v konečném pořadí bych hodnotila ve finále jako úspěch, i když myšlenky na lepší umístění samozřejmě byly. Vzhledem k nižšímu počtu hráček a tím i možností různého prostřídání, se kterým jsme celou soutěž odehrály, jsme dosáhly asi letošního maxima. Kdybychom ovšem proměnily někdy v koncovkách třeba jen pár míčů my a ne soupeř, kdyby se někdy štěstí přiklonilo víc na naši stranu, kdybychom tomu někdy daly jen o něco víc, mohly jsme klidně být i o pár míst výš. Pořád je co zlepšovat a pořád je to ale jenom hra, která by nás především měla společně všechny bavit, ale to nejdůležitější je, že jsme to letos přežily všechny zdravé a bez zranění!

Děkuji touto cestou našemu oddílu za vytvořené podmínky a zajištění servisu kolem naší soutěže. Děkuji sponzorům, divákům a také rodičům hráček, kteří neleželi doma a přišli nás povzbudit.
Děkuji našim mladým zapisovatelům a zapisovatelkám, stejně jako podavačům i podavačkám míčů, kteří nám pomáhali po celou dobu této dlouhé sezóny.
Děkuji všem, kteří se mi osobně snažili jakkoliv pomoci!
Děkuji i všem spoluhráčkám, že to se mnou vydržely až do konce…



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid