Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy "B" přivezly z Náměšti jen 2 sety 04.12.2017 | Zápasy

Komentář k utkání Béčka žen v Náměšti napsala blokařka Barča Žemličková.


V sobotu 2.12 jsme vyrazili do Náměště nad Oslavou s touhou získat první body do tabulky. Nastoupili jsme v sestavě Kája na náhře, Barča M. a Eliška F. na smeči, Anička na účku , Barča Ž. a Eliška J. na bloku, Lenka na liberu, později do zápasu zasáhly Viky a Domča na smeči.

Chtěli jsme vyhrát, což bylo vidět na nasazení ze začátku zápasu. První set jsme vyhráli a měli jsme pocit, že to takhle lehce půjde i dál, ale soupeř nás hned ze začátku druhého setu vyvedl z omylu, zlepšil svojí hru a my naopak začali kupit chyby, najednou nefungovalo pole a tím pádem jsme nemohli pořádně zaútočit. Avšak po chvilce jsme se vrátili zpátky ke své hře z prvního setu, dotáhli jsme soupeře a útočili na vítězství i v tomto setu, což se nám nakonec v dramatické koncovce nepovedlo. Třetí a čtvrtý set jsme odehráli v podobném duchu jako začátek druhého setu, padaly nám na zem zbytečné balony, měli jsme spoustu zkažených podání a dělali jsme hodně nevynucených chyb, takže zápas jsem prohráli 3:1.

Do druhého zápasu jsme šli s tím, že jsme už opravdu chtěli vyhrát, ale hned na začátku jsme zase hráli stejně jak v posledních dvou setech prvního zápasu a hned první set jsme prohráli. Do druhého setu jsme šli naštvaný a vyhecovaný, taky to bylo vidět, přitvrdili jsme podání a zlepšili pole a nakonec jsme druhý set vyhráli a vyrovnali na 1:1. Bohužel nám zápal nevydržel, opět jsme vychladli a úplně přestali hrát, to nám zařídilo prohru třetího i čtvrtého setu a prohráli jsme i druhý zápas 3:1.

Komentář trenéra:
Utkání s naprosto vyrovnaným soupeřem, který dokázal méně chybovat a naopak našich chyb plně využít. Utkání se pro nás vyvíjelo velmi dobře, po prvním vyhraném setu chyběl jen malý kousek, abychom vedli 2:0 a pak už by to bylo o něčem jiném. Bohužel jsme si nechali spadnout mezi sebe 2 naprosto lehké míče, které by vzaly snad i mladší žákyně, a to nás stálo nejen set, ale i celé utkání, protože z prohrané koncovky jsme se po... a ve 3. setu prohrávali 0:10, když nám naprosto odešel příjem. Velkým pozitivem byl fakt, že když jsme hráli, byla radost se na to dívat, ale lehké a zcela zbytečné chyby nás sráží dolů a už se z toho nedostaneme vyhrabat. Velikou pochvalu zaslouží Anička, která byla na účku prakticky nechytatelná a skládala soupeři do pole spoustu míčů, ale bohužel ostatní se k ní nepřidali, proto to ani tentokrát na výhru nestačilo. Sice bolestná, ale velmi cenná zkušenost, že hrát se musí stále naplno, koncentrovaně a že se nelze vykašlat na žádný míč s tím, že uhrajeme přece ten další. Nestačí také hrát jen na síti (tedy útočit nebo blokovat), dobrý volejbalista musí hrát naplno, ať je na hřišti kdekoli, protože nejdůležitější je právě první balon a bez něj žádný další nebude. Pokud se z toho poučíme, můžeme pomýšlet na nějakou výhru, pokud ne, budeme stále poslední bez jediného bodíku. A já doufám, že se poučíme a na jaře už nějaké body urveme. Je to ale jen na nás...

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid