Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy "B" mají za sebou první zápas v kategorii dospělých 08.10.2017 | Zápasy

Ženy B, které jsou tvořeny převážně juniorkami a kadetkami, sehrály v sobotu 7.10. své první utkání v kategorii dospělých, a to proti Třebíči. Komentář k utkání napsala trenérka Edita Hájková.


Po neúspěšném pokusu probojovat se do první ligy juniorek,což nám proteklo mezi prsty, se holky rozhodly zkusit ke krajské soutěži juniorek i krajskou soutěž žen.

Ženy B, versus juniorky nastoupily proti ženám z Třebíče s vědomím, že rozdíl mezi mládežnickým a volejbalem dospělých je nemalý. Na pohodě ještě ztrácelo, že oba zápasy jsme museli odehrát v minimálním možném počtu 6 hráček plus libero, protože s námi jednak nebyly obě Mokrajdy, které byly Áčkem v Nymburku, jednak Terka ležela doma s angínou a Elišku F. ještě k tomu všemu v noci na sobotu postihla chřipka.

Do obou zápasů se nastoupilo v sestavě: Kája - náhra, Eliška a Míša - blok, Verča a Domča - smeč, na účku se živila Anička a libero obstarala Lenka, která dokonale do juniorské pětice zapadla.

Set prvního zápasu byl od začátku zbytečně ustrašený a plný banálních chyb. Od špatného podání po nepozornost v poli a nefungující komunikaci mezi sebou. Náš volejbal nebyl špatný, naše smeče byly razantnější, ale soupeřky nás přehrály svými zkušenostmi a dá se napsat, že nás i uzalívaly. Holky si zkrátka zvykaly na úplně jiný volejbal, než byly dosud zvyklé.

V dalších dvou setech jsme se chytly hned od počátku, ale v půlce se to vždy zlomilo, přestalo se dařit na příjmu, docházelo k situacím, že nahrával kde kdo a tím pádem se i smečovalo z nepřipravených pozic. Výsledkem byla jasná výhra Třebíče 3:0.

Druhý zápas byl lepší, holky už byly otrlejší a bez báze a hany pokládaly jednu smeč za druhou. Hrál se oboustranně pěkný, rychlý volejbal, ovšem štěstěna stála na naší straně pokaždé jen do půlky setu, potom Třebíč díky našim malicherným chybám a opět jejich vyhraností a vytrvalostí dojela náš bodový náskok. Koncovky byly z naší strany utahaný, změna v sestavě, na provětrání taky nebyla možná (i když s ní trenér alespoň několikrát vyhrožoval), v závěru nám docházely fyzické síly a neměl kdo střídat..Takže v druhém a třetím setu jsme měly vítězství na dosah, ale nepříznivý konec jsme nedokázaly zvrátit, opět rozhodly větší zkušenosti soupeře a výsledek 3:0 se zopakoval.

Na těchto dvou úvodních zápasech bylo hodně pozitiva, ale jako nejdůležitější bych zdůraznila spokojenost holek, protože i když prohrály, zahrály si hezký volejbal, který je bavil. Pomalu budou sbírat zkušenosti a myslím, že v 2. polovině soutěže dají né jednomu ženskému týmu na frak.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid