Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy "A" doma udolaly Červený Kostelec a v půlce soutěže drží 3. příčku 11.12.2017 | Zápasy

Komentář k dvěma petisetovým bitvám napsala blokařka týmu Ivča Koutková.


Poslední dvojzápas na domácí půdě nás čekal s nevyzpytatelným týmem z Červeného Kostelce. Protože jsme již v pátek na tréninku věděly, že budeme opět oslabeny o 2 hráčky pomyslné základní sestavy, tajně jsme doufaly, že soupeřky přijedou z té dálky rozespalé, unavené, vlivem počasí i pozdě…Bohužel holky z Kostelce byly v šatně dřív než některé domácí hráčky a nejevily žádné známky únavy. Náš seniorský team byl opět doplněn našimi mladými nadějemi – Kájou, Barčou, Klárkou a Eliškou, protože bez nich bychom nemohly vůbec v 5 kusech nastoupit.

V prvním zápase jsme musely udělat změnu oproti jiným zápasům. Naší nahrávačskou jedničkou se stala juniorka Kája Sekničková a naše dosud nahrávačka Ivča Ť. dostala šanci ukázat se na bombě.

Protože ani soupeřky nepřijely v optimálním složení a i ony vykazovaly absenci několika hráček, celkem jednoduchým volejbalem jsme brzy vedly 2:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom nedokráčely pro 3 body. Ve 3. setu jsme ale začaly dost chybovat, několik zkažených podání za sebou, nevybrané nebo nepřesně zahrané míče nás připravily o možnost zápas ukončit, takže se šlo do setu 4. Soupeřky se zřejmě nechtěly vzdát, takže ve 4. setu zlepšily všechny herní činnosti především hru v poli a přitlačily servisem a zajistily si svoji výhrou účast v tajbrejku. Na tajbrejk už ale bohužel musela odjet naše juniorská nahrávačka Kája spolu s Barčou, protože tou dobou se již o tělocvičnu dál rozehrával zápas žen B, tak jsme musely zamíchat se sestavou, kdy se na náhru z bomby vrátila Ivča Ť. Po pravdě řečeno stav 1:7 a změna stran při stavu 2:8 už nedávala téměř naději na vyhraný zápas, ale společná touha po vítězství po dobře rozjetém zápase nám pomohla zápas dorovnat, aby pak v jeho závěru s naprosto chladnou hlavou, jistotou úderu a úsměvem na tváři nasázela naše mladá Eliška 4 výborné servisy, téměř jistá esa a právě ona se stala tou hvězdou zápasu, která nám opravdu pomohla k dopolednímu vítězství 3:2 (22, 21, -17, -23, 12).

Vložený zápas našich mužů byl tak rychlý, že nám nedal skoro ani pořádně odpočinout a naplnit bříška už jsme nastupovaly k odvetě. Opět jsme měly k dispozici všechny 4 mladé juniorky, které v pauze nelenily a bojovaly s B-týmem s Polnou. Rozcvičené rovnou některé z nich opět naskočily do ženského zápasu, který se i odpoledne vyvíjel úplně stejně, jako zápas dopolední, takže brzy to bylo opět vedení 2:0. Jako bychom si ale uvědomily, že tento zápas je naším posledním letošním zápasem a chtěly si ho co nejvíce užít, pustily jsme opět holkám z Kostelce následující 2 sety a stejně jako dopoledne nás čekal rozhodující tajbrejk. Tentokrát jsme ale vedly 7:1 my a tento náskok si nenechaly již vzít a ukončily tak podzimní část dalším cenným vítězstvím 3:2 (25, 22, -23, -23, 10).

Sestava: Koutková I., Martincová V., Matoušková Z., Matoušková M., Ťupová I., Sekničková K., Mokričková K., Mokričková B., Flídrová E., trenérka Ťupová E., asistentka Turinská H.

Závěrem bych chtěla poděkovat našim mladým juniorkám, které v sobotu statečně pendlovaly mezi zápasy Béčka a zápasy žen A, které svým uměním a přístupem přispěly k našemu vítězství a realizačnímu týmu, který je převážel sem a tam, tam a sem. Poděkování patří i Ivče Ť., která nám všem ukázala, že když máš dobré základy, můžeš hrát prakticky kdekoliv. Vzkaz pro Ivču: příště Tě čeká blok ;-)

Poděkování patří především hlavně naší trenérce Evče Ť., která nám doslova obětuje svůj volný čas a prožívá s námi nejen radosti z vyhraných zápasů. Eviii, díky!!!

Poděkování si ale zaslouží i naše kapitánka Háňa T., (momentálně v roli očekávání přírůstku do rodiny), která si s námi poctivě odseděla téměř všechny domácí i přespolní zápasy a zůstala tak i nadále platným článkem naší něžné části žďárské mašiny, protože kafe a buchty umí fakt výborné! Háňo, děkujem a už se těšíme, až nás zase posílíš na place;-)

Jako zastupující kapitánka na dobu určitou si dovoluji Vám všem, kteří jste se prokousali až na konec dnešního článku, popřát krásné a pohodové Vánoce a v novém roce 2018 kupu zdraví, štěstí, lásky, spokojenosti a hodně osobních, pracovních i sportovních úspěchů!


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid