Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ženy "A" doma se Střešovicemi nezaváhaly a drží 2. příčku 2. ligy 26.11.2017 | Zápasy

Áčko žen v domácím prostředí naplno bodovalo proti pražským Střešovicím, komentář k utkáním napsala Martina Zamrazilová.


S velkým očekáváním soupeřek, které loni hrávaly v jiné skupině 2. ligy žen a hlavně opět v našem již klasickém minimálním počtu 7 hráček jsme se v domácím prostředí vrhly do boje o další cenné body do tabulky. Letos nás nikdy na zápas asi víc nebude, ale dá se říct, že s o to s větší chutí, bojovností a semknutím na hřišti se nám daří porážet i velmi kvalitní soupeře.

Holky ze Střešovic nám svou očekávanou kvalitu předvedly hned v prvním setu a my v něm těsně prohrály. Zjistily jsme ale, že pokud přestaneme dělat zbytečné nevynucené chyby a udržíme tempo na hřišti, jsou k poražení a máme na ně. Podařilo se nám zlepšit hlavně první balony v příjmu i mezihře a začaly jsme postupně soupeřky tlačit. Povedlo se nám mít po zbytek zápasu navrch a hlavně jsme je nepustily do většího dlouhodobého tlaku a nás sedm statečných se radovalo z výhry 3:1 na sety.

Do druhého zápasu, kdy z naší sestavy vypadla střeďačka Ivča Koutková, doplnila nás už jen 6 statečných juniorka Kája Sekničková, která jako druhá nahrávačka dostala svůj prostor i v zápase a pomohla nám svou kvalitní a nebojácnou hrou. Tento zápas jsme celý hrály v jiném rozestavení, než jsme zvyklé, ale naštěstí nás to nerozhodilo, každá jsme si odehrála, co měla, a podržely jsme se i týmově a chutí vyhrát i druhý zápas. Vše vyšlo a další výhra 3:1 byla doma.

Další sobotu jedeme na dlouhý výlet do Liberce, kde narazíme na neznámého silného soupeře, který je jen 2 body pod námi na 3. příčce. Pokud ale bude stále chuť a bojovnost, máme letos na všechny.

Sestava: Koutková I., Martincová V., Matoušková M., Matoušková Z., Šamořilová D., Ťupová I., Koutková I., Zamrazilová M., Sekničková K., trenérka Ťupová E., asistentka Turinská H.



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid