Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci vybojovali v posledním dvojutkání s Jihlavou jedno vítězství 10.04.2018 | Zápasy

Komentář k utkání napsali kapitán Pepa Topinka a trenér Petr Kadlec


kapitán družstva Pepa Topinka:

Poslední dvojzápas sezony jsme odehráli na domácí palubovce s družstvem Demlova Jihlava. Už při rozcvičení bylo vidět, že obě družstva budou o výhru bojovat. Dal se očekávat vyrovnaný dramatický průběh, ale ve všech setech to bylo naopak. Družstvo, které na počátku získalo vedení, si ho udrželo až do pětadvacítky.

První zápas jsme začali v celku dobře. Oba sety probíhaly stejně. Hned na začátku jsme si získali náskok, který jsme po celou dobu mírně navyšovali. K vidění byl pěkný volejbal. Dařilo se nám na podání, příjmy byly sice trochu nepřesné, ale dokázali jsme zakončit kvalitním, často i bodovým útokem. Hra v poli byla dobrá, jen nás překvapovali stále stejně ulité míče Jihlaváků. Na bloku jsme také dokázali překvapit. Fungovaly nám všechny herní činnosti a zápas jsme v klidu vyhráli 2:0.

Druhý zápas byl podobný prvnímu, jen se vyměnily strany. Jihlava přestala chybovat a nám se tolik nedařilo. Toho se Demlovka chytila a začala nás v klidu přehrávat. Dařilo se jim snad ve všech herních činnostech. Na naší straně se stavěla obrana, která ale nekladla dostačující odpor. Většinou jsme se dostali k útoku, ale i zkušenější hráči měli problém s výškou sítě. Tentokrát se z vítězství 2:0 radovala Jihlava.

K celkovému hodnocení bych použil větu trenérů: ,,Je vidět, že jsme týmoví hráči. Buď se daří všem, nebo nikomu.“ Každopádně to byl jeden z našich nejlepších výkonů sezony.

Závěrem bych vám nabídl malé poohlédnutí za našimi výkony. Sezona domácí výhrou začala a také skončila. Sice se nám nedařilo vyhrávat, ale je vidět veliký pokrok u celého týmu. Všichni odvedli mnoho práce, ale stále je co zlepšovat. A protože proběhlo předávání filmových, hudebních a dalších ocenění a je období děkování, tak i já bych se přidal. V první řadě musím poděkovat všem svým spoluhráčům. Byla to fantastická sezona, hodně jsme toho prožili a hodně jsme se naučili. Další na řadě jsou všichni rodiče, prarodiče, tetičky, strýčkové, sourozenci a diváci, kteří nás pravidelně v hojném počtu podporovali nejen na zápasech doma, ale i u soupeřů. Nesmím také zapomenout na tatínky, kteří s námi trénují. Největší dík ovšem patří našim trenérům, Peťovi a Moučimu.

Jako tým jsme si prošli dobrým i zlým. Zažili jsme vítězství, ale i porážky. A to nejen ve formě vybojovaných a prohraných zápasů… Doufám, že náš volejbalový příběh nekončí a že se u volejbalu budeme setkávat i nadále.

trenér Petr Kadlec:

Jsem rád, že se nám podařilo v posledních utkáních podařilo alespoň jednou zvítězit. Volejbal, který jsme předváděli v prvním zápase, je to, jak bychom chtěli hrát častěji. Sebevědomý VOLEJBALOVÝ výkon podpořený množstvím fanoušků byl hezkou tečkou za letošní soutěžní sezonou. A jaká vůbec byla?

Po odchodu klíčových hráčů do starší kategorie jsem museli vytvořit zcela nové družstvo. Hledali jsme nové nahravače, tým jsme museli doplnit o mladší kluky z přípravky nebo úplné volejbalové nováčky. S časovým odstupem se dá hodnotit, že se nám to povedlo na jedničku. Družstvo na volejbale i mimo něj po celou sezonu fungovalo velice dobře. V tomto ohledu bych chtěl vyzvidhnout především přístup Pepy Topinky, který se jako nejzkušenější hráč, zhostil výborně funkce kapitána a po celou sezonu šel příkladem všem ostatním hráčům.

V průběhu sezony jsme přidali třetí trénink a bylo vidět, že se zlepšujeme ve všech herních činnostech. Nicméně se stále ještě pereme a prát budeme s technikou. V tomto věku je velice důležité osvojit si základy co nejdokonaleji, protože v budoucnu na nich budeme dále stavět a už se horko těžko budeme přeučovat naučené zlozvyky.


 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid