Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Žáci vybojovali bronzové medaile 28.03.2017 | Zápasy

Žákům se v letošní sezoně podařilo vybojovat pro Žďárskou volejbalovou mašinu bronzové medaile Komentář k poslednímu turnaji, který se konal v domácím prostředí, napsal trenér Jirka Moučka.


Poslední turnaj krajského přeboru přivedl žďárské starší žáky na domácí palubovku na ZŠ Palachova, kde jim soupeři byly týmy Jihlavy, Světlé a Velkého Meziříčí.

První zápas s Jihlavou jsme si od začátku pohlídali a soupeře jsme kvalitním a stabilním servisem téměř nepustili do hry. Střídání na naší straně ve druhém setu přinesla korekci stavu, ale vítězství jsme si vzít nedali, ač k němu stačil spíše podprůměrný výkon v útoku i hře v poli.

S o poznání kvalitnějším soupeřem ze Světlé jsme již měli větší problémy. První set byl dlouho vyrovnaný, dařilo se nám na útoku i v poli, ale sérií skákaných servisů jej Světlá nakonec získala pro sebe. Druhý set nás soupeř předčil na podání a přihrávce a odešli jsme tak bodově s prázdnou.

Do třetího zápasu s již jasným vítězem přeboru Velmezem jsme vstoupili výborně. Dařily se nám všechny herní činnosti, předváděli jsme tvrdé útoky, bodové bloky i obětavost v poli. Výborně fungovali i střídající hráči, kteří neúnavně povzbuzovali hráče na hřišti. Do toho se zapojilo i početné obecenstvo v tělocvičně a zápas měl perfektní atmosféru. Nutno uznat, že hráči Velmezu byli z vývoje zápasu značně překvapení, a tak nám průběh prvního setu ulehčili nezvyklým množstvím nevynucených chyb. Na počátku druhého setu jsme ještě vedli, ale poté se sérií kvalitních plachtících servisů dostal Velmez zpátky do hry a zbytek zápasu nám svým zlepšeným výkonem už nedal šanci pomýšlet na úspěch. Zisk setu s těžkým soupeřem nás ale potěšil.

Celkově lze zhodnotit, že jsme na posledním turnaji předvedli nadprůměrný výkon, kdy potěšitelné je zejména, že rozptyl naší výkonnosti nebyl od minulých turnajů natolik široký.

Závěrem jsme obdrželi medaile za celkové třetí místo v letošním ročník krajského přeboru a rovnou si společně s rodiči užili rozlučku se sezónou.

Bronzové medaile si v této sezóně vysloužili Luboš Augustin, Ondra Švoma, Honza Bartoň, Pepa Topinka, Tom Němec, Tanis Bantianidis, Kuba Humlíček, Adam Pavlík, Tadeáš Hansl, Tom Jeřábek a trenérské duo Peťa Kadlec a Jirka Moučka.

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid