Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Ve Velkém Meziříčí muži ”B” nepřekvapili 16.03.2018 | Zápasy

Komentář napsal Pavel Šimek.


Tuto sobotu 10.3. jsme vyrazili na předposlední dvojzápas KP do Velkého Meziříčí, tentokrát s trenérem Zombou, s cílem si zahrát kvalitní volejbal se druhým týmem soutěže. Ovšem jako vždy to nebyla žádná sláva a výkon některých hráčů nebyl takový, jaký se předpokládal. Do prvního zápasu jsme nastoupili v sestavě: D. Pavlík na náhře, V. Drahoš s D. Škarkou na smeči, J. Gregor a D. Milota na bloku a libero P. Šimek. Od začátku se nám nedařilo pořádně přijmout balón a ani hra v poli, kde nám padaly zbytečné míče na zem (ulívky), nepomohlo ani vystřídání hráčů v následujících setech, tudíž výsledek prvního zápasu byl 3:0 pro Velmez. Do druhého zápasu jsme nastoupili s obměněnou sestavou, a to s O. Švomou a Škarkym na smeči a J. Dudou na liberu. Pro Ondru to byl premiérový zápas za tým mužů B, ale ukázalo se, že se také dokáže prosadit. Zápas probíhal obdobně, ale dostali jsme se v jednom setu ke skóre 19:25 (náš nejlepší výkon v tomto zápase), prohra byla taktéž 3:0.

Doplnění trenéra:

Kvalita byla jasně na straně soupeře. K zamyšlení je ale především fakt, kam se vytratí během hry sebevědomí hráčů. Můžu vědět, že soupeř je lepší, ale nemůžu přestat věřit ve vlastní schopnosti a hrát ustrašeně. Další problém je, že nejsme při hře koncentrovaní a o bojovnosti lze také mluvit jen místy. Spousta nevynucených chyb pramení právě z toho, že si hráči nevěří a tím pádem herní situace řeší nesprávně. V naší hře se sice objevilo pár hezkých volejbalových momentů, ale je jich pořád velmi málo. Každý si musí sáhnout do svého svědomí, jestli ke hře a k tréninku přistupuje tak, jak by měl.

Vyzvednout bych chtěl hlavně Jardu Uhlíře, který sice působí na hřišti nenápadně, ale na útoku si vedl velmi spolehlivě.

Sestava: D. Pavlík, V.Drahoš, D. Milota, D. Škarka, J.Gregor, J.Uhlíř, O.Švoma, libero: P. Šimek a J. Duda, trenér Petr Veselý

 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid