Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Starší žákyně bodovaly i na turnaji ve Světlé nad Sázavou 11.11.2018 | Zápasy

Dnešní utkání zhodnotila blokařka Kristýnka Seidlerová a opět trenérka


Hodnocení Kristýnky:
Dnes jsme hrály 1. zápas se Štokami, se kterými jsme vyhrály 3:0. První set jsme měly krásně rozehraný, kde šlo spíše o podání, které se velmi vydařilo. Další set jsme opět spíše podávaly, ale sem tam došlo i k nějaké hře. Při posledním setu jsme vyhrály jen o kousek, protože jsme přestaly hrát tak pozorně, ale nakonec jsme vyhrály i ten a spokojeně nastoupily do dalšího zápasu.

Další zápas proběhl proti Světlé nad Sázavou. Tady šlo o úplně rozdílný volejbal. Naštěstí jsme se soupeřek nelekly a do všech setů šly s chutí. První set se nám velmi povedl a díky podání a dobrému postavení jsme ho vyhrály. Jediný druhý set jsme prohrály, ale to nám nevadilo, spíš jsme více chtěly vyhrát. Byl to velmi hezký zápas.

Hodnocení trenérky:
11.11.2018 jsme vyrazily se staršími žákyněmi na turnaj do Světlé nad Sázavou. Kromě Simči, která odjela na turnaj s juniorkami, jsme jely v kompletní sestavě. Cíl jsme si stanovily celkem jasný, chtěly jsme dovézt pokud možno plných 6 bodů. To se nám také po super výkonu povedlo! Hurá!!!

Holky ze Štoků, se kterými jsme odehrály první zápas, pro nás měly být hratelnějším soupeřem. Ale bohužel ze zkušeností už víme, že méně volejbalový soupeř nás umí často velmi potrápit. Dnes se nám ale v prvních dvou setech dařily snad všechny herní činnosti. Tvrdě jsme podávaly, velice dobře přijímaly a na útoku snad složily 90% míčů. Bohužel třetí set nebyl tak jednoznačný. Tam nás nepodrželo podání a mírná nervozita způsobila to, že jsme tento set musely vyhrát až v dramatické koncovce 26:24. Pro mě je opět příjemné, že se o výsledek postaraly všechny hráčky.

Do druhého zápasu jsme nastoupily opět s velkou chutí po vítězství a hned od začátku jsme potrápily soupeřky ze Světlé n.S. svým podáním. První set jsme vyhrály, pro nás překvapivě, celkem hladce 25:14. V setu druhém nám předvedly soupeřky své kvality a po oboustranně pěkném volejbale tento set vyhrály. Následující dva sety už ale patřily opět nám.

Zhodnocení závěrem:
Když jsme dnes jely do Světlé a v HB jsme projížděly kolem psychiatrické léčebny, napadaly mě různé myšlenky. Ale holky nám všem ukázaly, že už se z nich rodí opravdové volejbalistky. Celý turnaj nás drželo výborné podání všech hráček, dařilo se nám na příjmu i v útoku. Chvilkové výpadky ještě stále máme, ale už je vidět, že i proti silným soupeřům umíme vyhrát. Doufám, že nám vydrží nejenom forma, ale hlavně zdraví. A pokud se budeme tímto tempem zlepšovat i nadále, budu spokojená. A ještě celkové výsledky:
ZR - Štoky 3:0 (3,13,24)
ZR – Světlá n.S. 3:1 (14,-20,11,13)

Samozřejmě velké dík tatínkům za dopravu!!! A Johy za fotodokumentaci!! :-) :-)



Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid