Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

Sobota přinesla dvě domácí výhry mužů „A“ nad Kometou Brno 09.03.2020 | Zápasy

Komentář k domácímu utkání mužů s brněnskou Kometou napsal trenér Petr Podhrázký.


V sobotu dne 7. 3. 2020 odehrálo družstvo mužů svůj další zápas ve 2. lize ve volejbale. V předposledním domácím utkání letošního programu přivítalo v domácí hale Na Bouchalkách Kometu Brno. V podzimním zápase jsme ve venkovních zápasech za soupeřem poměrně výrazně zaostali a z Brna tehdy neodvezli ani jediný bod. Navíc tímto zápasem v podstatě začala série nepříznivých výsledků, díky které jsme se sesunuli pořadím v tabulce ze druhé až na osmou pozici a po posledních porážkách v Turnově jsme v podstatě dnes stáli před důležitými zápasy s ohledem na záchranu v soutěži. Dopolední předzápasový výhled se tedy jevil poměrně napjatě, neboť neúspěch by nás vzhledem k těžkému losu posledních dvou kol odsoudil zřejmě k boji o záchranu s na jaře mocně dotahujícím Turnovem.

Tento fakt se zřejmě promítl do výkonu týmu v 1. setu. Velká nervozita byla cítit z většiny odehraných míčů, ale viditelná byla zejména na útoku, kdy hned zkraje přišlo pár zbytečných chyb a jako již tradičně poslední dobou i na podání. Naštěstí hosté nebyli v takové formě jako na podzim a na naší straně se přece jen dařilo alespoň ztrátovat, takže nám Kometa nestihla před koncovkou bodově odskočit. Závěr setu jsme si pohlídali a vítězství v něm přineslo tolik potřebný klid a uvolnění. To vše se promítlo do celého 2. setu, ve kterém jsme po téměř bezchybném výkonu naprosto dominovali a protivníka nepustili přes 10 bodů. Herní převaha byla patrná i v setu třetím, a tak výsledkem bylo jasné vítězství 3:0.

Do druhého zápasu jsme tak mohli nastoupit s relativním klidem po dopoledním vítězství. Úspěšná sestava z 1. zápasu doznala jednu změnu, když Jirku Pátka na smeči nahradil Míra Šťourač. Předváděná hra v úvodního setu byla bohužel obdobná jako ráno, tedy chyby a nepřesnosti převažovaly. Dlužno říci, že hosté však tento set zvládli podstatně lépe a s přehledem nás v něm přehráli. Po jeho ztrátě ovšem přišlo stejně jako dopoledne uklidnění a zlepšení a po celý další průběh zápasu jsme přece měli navrch. Ačkoliv převaha již nebyl tak výrazná jako ráno, tak jsme přece jen byli lepší než brněnský tým a nakonec zvítězili i ve druhém zápase, tentokrát 3:1.

Výsledky obou zápasů:
TJ CETL Cargo Žďár nad Sázavou – SKP Kometa Brno 3:0 (22,9,16) a 3:1(-18,18,17,18)

Sestava:
Jirka Moučka (nahrávka), David Podhrázký, Jirka Pátek a Míra Šťourač (smeč), Adam Peňáz, Petr Sobotka a Honza Gregor (blok), Patrik Juda (univerzál) a Petr Kadlec (libero).

K našemu výkonu jen tolik, že pokud jsme se oprostili od nervozity, v mnoha případech i zbytečné nekoncentrovanosti, a z toho vyplývajících vlastních omylů, tak jsme předváděli poměrně dobrý sport. Opět se potvrdilo, že pokud nám jde servis, tak naše hra je úplně někde jinde. V některých fázích zápasů podání zase jednou zcela zásadně rozhodovalo v náš prospěch. Vše ovšem bylo podpořeno velmi solidním příjmem, což ve spojení s dobrou hrou na útoku bylo výraznou devizou pro konečný úspěch. Výrazně nadprůměrný výkon, a to ve všech ohledech podal David Podhrázký. Výrazně mu sekundovali Jirka Moučka na nahrávce a Petr Kadlec na liberu. Celkový herní projev týmu lze charakterizovat slovy, která se objevila ve vzduchu po druhém zápase „Zase jsme si to jednou udělali hezký.“, což je asi tak nějak to, co dnešní výkon docela přesně vystihlo. Akorát tedy, že jsme na to … jednou hezký … tentokrát čekali půl sezóny… : - ), ale stálo to dnes za to!

Cíl zisku 2 výher se tedy podařilo splnit bezezbytku, tzn. za 6 bodů, které jsme získali po dlouhých devíti hracích víkendech. Poskočili jsme na 7. místo tabulky a pojistili si tak druholigovou příslušnost i do příštího ročníku. Program 2. ligy dále pokračuje již tuto sobotu. Cestujeme k poslednímu venkovnímu utkání do České Lípy.


Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid