Volejbal Žďár nad Sázavou

Články ze zápasů

První juniorský turnaj krajského přeboru bez výhry 09.10.2017 | Zápasy

Družstvo juniorů se v neděli 8.10.2017 zúčastnilo prvního turnaje krajského přeboru, který se konal v Havlíčkově Brodě. Komentář k utkání napsal trenér Áčka mužů Petr Podhrázký, který tentokrát s juniory turnaj absolvoval.


Krajský přebor má stejně jako loni pouze 4 účastníky. Kromě Žďáru je to Havlíčkův Brod B, Jihlava a Drásov. Rozpis soutěže stanovuje odehrát osm turnajů systémem každý s každým na 2 vítězné sety. Každý z účastníků tak uspořádá 2 turnaje.

Prvním soupeřem byl tým Havlíčkova Brodu B, složený převážně z kadetů a doplněný o žáky. Po jasně vyhraném prvním setu, kdy jsme dominovali na podání a produkovali minimum chyb, dostavila herní krize, ze které jsme se po zbývající dva sety nevymanili. Zřejmá nejistota pramenící zřejmě z nervozity a zbytečných pochyb o vlastních schopnostech byla znát ve všech herních činnostech. Havlíčkův Brod od druhého setu znatelně přidal na podání a to mu v podstatě stačilo na vítězství 1:2.

V druhém zápase jsme potkali ten den nejkvalitnější družstvo, tým Jihlavy. Od začátku byla znát herní převaha soupeře. Po první prohrané sadě jsme ve druhém setu ovšem konečně předvedli obětavost a bojovnost, kterou jsme nahradili herní nedostatky. Po jeho vyrovnaném průběhu ale koncovka dopadla lépe pro jistějšího soupeře. Výsledek utkání bylo vítězství Jihlavy 0:2.

V posledním zápase jsme předvedli svůj nejlepší výkon. Po prvním vyrovnaném setu, který se nám povedlo v závěru doslova ubojovat, jsme druhý stejně těsně prohráli. Třetí již opět byl ve znamení obav z výsledku, nejistoty a tudíž zcela zaslouženě zcela v režii Drásova, jehož hráči byli o poznání zapálenější do hry. Na konec tedy přišla třetí porážka, tentokrát tedy 1:2.

Výsledkem turnaje jsou pouhé dva body za dva prohrané tiebreaky. Bodů se dalo vydolovat o dva až tři více, ale lepší to asi být nemohlo. Z individuálních výkonů nikdo nepředvedl víc než svůj průměr. Za zmínku stojí několik sérií na podání, relativně solidní nahrávka Dana Pavlíka, pár útoků Adama Peňáze, sem tam byl spoleh na příjem Pavla Šimka. To se však u těchto délesloužících hráčů předpokládá automaticky a je nutné tomu přidat o dost více. Poměrně úspěšný byl na síti na útoku Ondra Švoma a nebojácné výkony předvedlo i pár dalších hráčů z lavičky. Kladem bylo rovněž, že si alespoň pár míčů zahrálo všech třináct zúčastněných hráčů, což ovšem pochopitelně při pouze osmi odehraných setech ne každého uspokojilo.

Pro celý tým ovšem platí, že prakticky každý se potýká se spoustou vlastních chyb. Zejména části rozehry, kdy hráč není v kontaktu s míčem – přípravné pohyby na místě, střehový postoj, aktivační poskoky nebo přesuny po hřišti podle vývoje aktuální herní situace nejsou prováděny buď vůbec anebo chybně. I v činnostech s míčem hráči bojují, ale technické nedostatky ústící do vlastních chyb je srážejí a výsledkem je snížené sebevědomí, což se nejvíce projevuje v koncovkách setů. Nicméně jde pouze o první turnaj a dalších sedm ještě zbývá. Pevně věřím, že se v nich tým představí ve stále se zlepšující kondici.

Fotky k článku



 
tabulky
P Z B
1. VK Malá Skála 37 88
2. Havlíčkův Brod 37 72
3. Letovice 37 66
4. TJ Svitavy 37 60
5. Mnich. Hradiště 37 57
6. VK Hronov 37 54
7. Dvůr Králové 37 52
8. Pardubice 37 49
9. VK Choceň 37 43
10. Repre U18 10 18
11. TJ Žďár n. Sáz. 37 11

 
Copyright (c) Volejbal Žďár nad Sázavou 2024 / HTML 4.01 and CSS valid